KATWIJK – Anderhalf jaar na het vaststellen van een concept duurzaamheidsagenda staat donderdag 20 april eindelijk de definitieve versie op de raadsagenda. ‘Dat heeft wel erg lang geduurd’, aldus fractievoorzitter Ralf Boland. ‘En wat is er nu eigenlijk precies met de participatie gedaan?’.

In december 2015 werd de concept duurzaamheidsagenda vastgesteld, zodat inwoners en ondernemers hun visie op de agenda konden geven. Dat is gebeurd, maar heeft onnodig lang moeten duren. Met de inbreng van inwoners en ondernemers kan ook meer gebeuren. De wethouder erkent dat de agenda wat te lang is blijven liggen en zal alsnog reacties geven op inbreng waar dat nog niet gedaan is.

Ralf: ‘Het is belangrijk om inwoners en ondernemers die enthousiast zijn over duurzaamheid, ook enthousiast te houden. Deze mensen trekken weer nieuwe mensen mee, zodat het enthousiasme steeds verder reikt. De gemeente moet dat enthousiasme echt koesteren en deze mensen dus beter betrekken.’ Ook moet veel beter worden uitgedragen wat de gemeente allemaal al doet op het gebied van duurzaamheid, want dat is vaak nog niet bekend.

Meer geld nodig
Sinds vorig jaar is het voor inwoners mogelijk een duurzaamheidsscan van de eigen woning uit te laten voeren, voor D66 een lang gekoesterde wens. Met deze scan weet je precies welke verbeteringen je aan je woning kunt doen. Ook kun je geld lenen voor duurzame investeringen. Gebouwen van de gemeente zelf worden ook steeds groener. Om deze en alle andere maatregelen te kunnen uitvoeren zijn meer investeringen nodig. D66 pleit al jaren voor meer investeringen in een duurzame groene gemeente, die zichzelf ook zullen terugbetalen, en ziet de voorstellen van het college daarom graag tegemoet.

Comments

comments

DELEN