De mannen die veroordeeld zijn voor de brute woningoverval in Rijnsburg waarbij Roel de Mooij om het leven kwam, gaan niet verder in beroep tegen de lange straffen die de rechter hen vorig jaar oplegde. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

Op de uitkijk
In augustus 2014 braken zij via een openstaand raam in bij de 57-jarige Roel de Mooij in zijn woning aan het Goudenregenplantsoen in Rijnsburg. Het slachtoffer en zijn vriendin lagen op dat moment te slapen. Eenmaal binnen bonden Hagenaar Jean-Pierre A. en Jordy P. uit Almere, beiden nu 21 jaar, Roel en zijn vriendin vast en eisten de code van zijn kluis. De broers Rodney en Rudley C., 28 en 37 jaar oud, stonden buiten op de uitkijk. De Mooij had de avond voor de overval een hartaanval gehad. Door de stress van de overval is hij waarschijnlijk overleden aan een hartritmestoornis. De rechter houdt de overvallers verantwoordelijk voor de dood van Roel de Mooij.
Jean-Pierre en Jordy kregen de zwaarste straffen opgelegd door de rechter, namelijk 7 jaar. De twee broers kregen beiden 5 jaar celstraf, omdat zij niet binnen zijn geweest. Rodney gaf tijdens de rechtszaak wel toe dat hij voor het wapen had gezorgd.

Lange wachttijd
Jean-Pierre ging na de uitspraak in oktober 2015 niet in beroep tegen zijn lange celstraf. De andere drie deden dat wel, waarna twee van hen hun beroep alsnog introkken. Nu de geplande regiezitting eerder deze week niet doorging en een inhoudelijke zitting pas in oktober 2016 kan plaatsvinden, heeft ook de laatste dader zijn beroep ingetrokken, mede vanwege de lange wachttijd.

Comments

comments

DELEN