KATWIJK – Afgelopen zaterdag heeft het team van Driessen en Star opnieuw goede zaken gedaan in Sporthal “de Schaapskooi” in Bemmel. Ook de tweede wedstrijd in de “best of seven” serie werd op vreemde bodem gewonnen.

Waar woensdag jongstleden, bij afwezigheid van hoofdcoach Rick Driessen, assistent Wouter Star een begin maakte aan deze onverwacht goede serie was het zaterdag opnieuw een feest voor de meegereisde Katwijkse supporters. Waar Lekdetec in de competitie de eerste drie ontmoetingen en de bekerfinale in haar voordeel besliste is het nu het team van Solar-systemen Grasshoppers dat voor de derde keer op rij al de winst pakt.

De gele brigade ging erg goed uit de startblokken door twee drietjes van Fleur Kuijt en Sharon Beld en vervolgde daarna ook met attractief basketbal, een voor Grasshoppers positief scoreverloop. Waar het netje voor het team uit Bemmel moeizaam te vinden is vallen de punten aan Katwijkse zijde makkelijker. De verdediging van Grasshoppers staat als een blok en de Bemmelse formatie weet hierin geen lek te vinden. Irene Sanchez en Ingrid van der Plas zijn evenals de voorgaande twee wedstrijden weer in goede vorm en ook de jonkies Noor Driessen en Mia Hordijk doen een duit in het zakje om het eerste kwart met 11-22 in Katwijks voordeel af te sluiten.

Het tweede kwart begint voor Solar-systemen Grasshoppers evenals het voorgaande met een 3-punter. Sharon Beld staat opnieuw op scherp. Aan beide zijden is de verdediging goed gesloten waardoor het moeilijk is om scores te forceren. Toch weet het team van Driessen 3 punten uit te lopen waardoor de Katwijkers de rust met een comfortabele 18-32 ingaan.

Ook in het derde kwart weet Lekdetec geen antwoord te vinden op het spel van Grasshoppers. Aan de hand van Karin Kuijt probeert het Bemmelse team terug in de wedstrijd te komen. Grasshoppers blijft echter scherp en weet, mede door 5 pnt op rij van Sanchez, zelfs tot een voorsprong van 20-41 te komen. Het publiek uit Bemmel is niet gewend aan deze standen op het scorebord maar blijft achter het team staan. Toch weet Grasshoppers ook dit kwart weer 2 pnt uit te lopen. 32-48.

Kwart 4 lijkt een formaliteit te worden. Evelien Messemaker pakt ook haar 3-punter. Tot de 6e minuut blijven de scores aan beide zijden gelijk vallen. Dan begint Lekdetec haar laatste krachten aan te spreken en weet met nog een minuut te spelen het gat te verkleinen tot 9 punten. Uiteindelijk is Lekdetec alleen in staat om de bal via fouten te heroveren. Door de reeds aanwezige foutenlast pakt het team van Solar-systemen Grasshoppers in de laatste minuut 5 van de 6 toegekende vrije worpen en brengt een einduitslag van 51-65 op het bord.

Een geweldige teamprestatie door de dames van Driessen/Star. Met veel vertrouwen wordt uitgekeken naar de 2 ontmoetingen die aanstaande woensdag en zaterdag op Katwijkse bodem uitgevochten zullen worden. Om het thuisvoordeel optimaal te benutten is elke vorm van support welkom. In beide wedstrijden wordt de bal om 20:30 opgegooid.

Scores: Sharon Beld 13 pnt; Irene Sanchez 12 pnt; Fleur Kuijt 11 pnt; Ingrid van der Plas 11 pnt , 9rbs; Noor Driessen 6 pnt; Mia Hordijk 5 pnt; Evelien Messemaker 5 pnt; Marieke van Schie 2 pnt.

Comments

comments

DELEN