Solar-systemen Grasshoppers heeft zich na de nederlaag eerder in de week herpakt en zaterdagavond de derde wedstrijd in de halve finale van de play-offs tegen Loon Lions winnend afgesloten. Een volle sporthal Cleijn Duin was getuige van een wedstrijd tussen twee ploegen die elkaar weinig toegaven. In de tweede helft kon de ploeg van Rick Driessen – na een kleine achterstand bij rust – toeslaan en de winst naar zich toetrekken. Voor de wedstrijd kreeg Ingrid van der Plas uit handen van oud-eredivisie speelster Linda Mol als eerste speelster de Margreet Visscher Award overhandigd. Marieke van Schie maakte haar comeback na een lange blessure.

Beide teams hanteren een intensieve verdediging en de punten zijn dan ook duur. Loon Lions komt halverwege de eerste periode op een 5-10 voorsprong maar na een time-out komt Grasshoppers goed terug en sluit met een minimale voorsprong af (13-12). Ook het begin van het tweede kwart is voor de de ploeg uit Landsmeer en blijft een Katwijkse score lang uit (13-21). Opnieuw herstelt Solar-systemen zich aan het einde en kan de schade enigszins beperkt houden. Ruststand 25-30.

Door een prima derde periode komt Grasshoppers helemaal terug in de wedstrijd en begint – via 33-38 halverwege – met 2 punten voorsprong aan het afsluitende kwart (48-46). De Lions komen door 2 scores van Tanya Bröring nog even op voorsprong maar daarna is het initiatief weer voor de thuisclub. Een score van Ingrid van der Plas en een verre driepunter van Sharon Beld waren het begin van een doorslaggevende Katwijkse 12-2 run, met 7 punten van een niet te stoppen Mia Hordijk. Solar-systemen Grasshoppers loopt daardoor uit naar 8 punten voorsprong (60-52 met nog 2 minuten te spelen) en speelt de wedstrijd ondanks de fullcourt-press gecontroleerd uit. Eindstand 63-55.

Scores: Mia Hordijk 20, Sharon Beld 17 (11 reb.), Fleur Kuijt 15 (5 reb), Ingrid van der Plas 9 (9 reb, 3 stl), Evelien Messemaker 2 (7 reb), Marieke van Schie 2 (5 reb), Noor Driessen, Iris Govers, Ilse Kuijt, Tamlyn de Groot, Eline Kraaijenoord, Irene Sanchez Gomes.

Aanstaande woensdag 10 mei om 20.00 uur is de vierde wedstrijd in de best-of-5 serie opnieuw in Katwijk. Houd een plekje in de agenda vrij want alle support is zeer welkom.

Comments

comments

DELEN