RVV dames 1 is de volleybalcompetitie slecht begonnen. Het team van coach Ronald Verheij verloor afgelopen zaterdag in Noordwijk van rivaal NOVO.

Het jonge team van RVV liet zich onder druk brengen door het ervaren Noordwijkse team en met setstanden van 25-13, 25-23, 25-14 en 25-16 moesten de Katwijkse dames met 4-0 verlies naar huis.  

Slordige passing, slappe aanval
Onzeker ogend betraden de dames van RVV het veld om de wedstrijd te beginnen. Door een slordige passing en een slappe aanval kwamen de Katwijkse dames al snel achter. De servicedruk waar de dames de afgelopen weken op getraind hadden, was nergens te bekennen, waardoor het makkelijk was voor NOVO om te bouwen en RVV de ballen om de oren kreeg (25-13).

Zenuwachtige gezichten
De Katwijkse dames kwamen in de tweede set een stuk beter voor de dag. Ze lieten veel volwassener volleybal zien, de passing werd beter verzorgd en er dus ging de aanval lopen. RVV kreeg er weer vertrouwen in en heel soms was er zelfs een glimlach te zien op de zenuwachtige gezichten van de dames. Helaas was NOVO toch te sterk in deze set, die zij nipt wonnen met 25-23. 

Ver beneden hun kunnen
De derde en vierde set waren eigenlijk een herhaling van de eerste set. Van het plezier in het spel wat RVV in de oefenwedstrijden volop had laten zien, was niets te bekennen. Het team van Verheij speelde veel te gespannen en daarmee ver beneden haar kunnen. Geleerd hebben zij wel van deze wedstrijd, want dit willen zij niet weer laten zien de volgende wedstrijd.  

Op zaterdag 1 oktober spelen de dames van RVV thuis tegen Kalinko dames 4. De wedstrijd in de Boorsmazaal begint om 17.00 uur.  

foto: www.rvv-volleybal.nl