De volleybalsters van RVV hebben zich afgelopen zaterdag een slechte dienst bewezen door op de beslissende momenten in de wedstrijd tegen Kalinko niet doortastend genoeg te zijn.

Het gevolg was dat de Scheveningers met een 3-1 winst op zak naar huis konden gaan. Setstanden: 22-25, 25-14, 19-25 en 25-27.

Het talrijke publiek werd in ieder geval beloond voor hun komst naar de Boorsmazaal. Met veel inzet en leuke rally’s werd de eerste set onbevangen tegemoet getreden en keken de meiden van Kalinko al snel tegen een achterstand aan. Tot 17-14 ging de strijd gelijk op. Mede door de ijzersterke passing van Iris de Jong kon Kalinko geen gat slaan in de verdediging van RVV. Helaas stokte de aanval van RVV waardoor Kalinko langszij kon komen. De inbreng van Nathalie Smit zorgde voor een opleving maar was niet voldoende om het tij te keren en werd de set met 22-25 ingeleverd.

De tweede set was van een heel ander kaliber. Met Nathalie Smit op de middenpositie werd de blokkering van Kalinko keer op keer omzeild en kreeg Kalinko de ballen om de oren. Geïnspireerd door deze dadendrang begon het nieuwe dames 1 te draaien en werd zichtbaar welke kwaliteiten de vrouwen van RVV in huis hebben. De setwinst van 25-14 was dan ook dikverdiend. Voortvarend werd de derde set gestart. Met wederom een glansrol voor Anneleen van Dijk, die al weken in blakende vorm verkeerd, keek Kalinko al snel tegen een 12-3 achterstand aan. Daarna was de koek op, niets lukte meer en Kalinko kreeg vat op de aanval van RVV. Punt voor punt werd RVV in het defensief gedrongen wat uiteindelijk setwinst voor Kalinko opleverde.

Met Paola Zizola als spelverdeler in het veld voor Jessie van Schie en Hannah Zandbergen op de middenpositie werd gepoogd de wedstrijd te doen kantelen. Het nieuwe elan van Zizola zorgde voor een opleving in de wedstrijd. De mooiste aanval van de middag kwam ook op haar naam te staan, bediend door een uitstekende pass van Amber Ouweneel ging met een geraffineerde beweging de setup snel achterover en wist zij diagonaalspeelster Lisa Harteveld te bereiken. Vrijgespeeld op rechts beukte zij de bal snoeihard rechtdoor binnen. Daarmee beloonde zij zichzelf voor een degelijke en constante wedstrijd. Met aantrekkelijke rally’s en een spannend scoreverloop begon ook het publiek zich luidkeels met de wedstrijd te bemoeien. Helaas mocht dat net niet baten en moesten de jonge meiden van trainer/coach Bart van Kruistum het afleggen tegen de meer ervaren volleyballers van Kalinko.

Woensdag 21 oktober (vanavond) speelt RVV dames 1 voor de beker tegen SKC 1. Aanvang in de Boorsmazaal is om 20.15 uur.

Foto-onderschrift: Anneleen van Dijk is al weken in topvorm bij RVV (Foto: pr).

Comments

comments

DELEN