De volleybalsters van RVV hebben zichzelf het afgelopen weekend een goede dienst bewezen door het maximaal aantal punten tegen rode lantaarndrager Castellum uit Alphen te behalen.

De 14-jarige Isa van Schie had daarbij een uitstekende invalbeurt. Zij liet zien dat RVV heel veel jonge talenten in huis heeft. Door de 4-0 overwinning nestelde RVV zich dichter tegen de middenmoot aan.

Het grootste gevaar zou de gemakzucht kunnen zijn waarop de meiden van trainer/coach Bart van Kruistum de wedstrijd zouden beginnen. En inderdaad, het troosteloos onderaan staande Castellum ging enthousiast van start en in een ommezien stond RVV door een slap begin van de wedstrijd op achterstand. Een wissel moest er aan te pas komen om de meiden wakker te schudden en aan de hand van midspeler Nathalie Smit werd met een aantal snelle eerste tempo ballen de set gedecideerd uitgemaakt.

De aarzelend aan de wedstrijd begonnen Paola Zizola liet in de tweede set wel zien welke kwaliteiten ze in huis heeft. Moeiteloos wist zij de midden met Iris de Jong en Nathalie Smit te bedienen. Een snelle middenaanval maakte in deze set dan ook het grote verschil met Castellum. Maar ook sterk verdedigend werk van invaller Isa van Schie was daar zeker debet aan.

De derde en vierde set gaven eenzelfde wedstrijdverloop. Steeds als Castellum wat van de achterstand wist af te snoepen werd de servicedruk opgevoerd. Anneleen van Dijk ging daarin voorop in de strijd en was er niets te merken van al haar pijntjes voor de wedstrijd. Het fraaiste voorbeeld van dadendrang was echter Sara Kraaij die na een week griep de wedstrijd met 6 punten op rij wist uit te serveren.
De volgende wedstrijd staat voor vrijdag 19 februari in Koudekerk gepland. In De Ridderhof wordt om 19.30 uur tegen Aspasia gespeeld, een opponent van heel ander kaliber.