KATWIJK – Na een seizoen lang damtrainingen en vele onderlinge wedstrijden, speelde de jeugd van damclub KDC de laatste weken voor de prijzen. Iedere dinsdagavond werd er fanatiek getraind door de jeugdige dammers. Tien jeugdige dammers variërend in de leeftijd van 7 jaar tot 12 jaar gingen met elkaar de strijd aan om het Kampioenschap van Katwijk.

Al snel werd duidelijk dat de spelers die al langer op de damclub zitten boven aan in de ranglijst stonden. Arie van der Bent, Damien Hage en David Vooys lopen al wat langer mee en hebben meer trainingen gevolgd en dat was wel duidelijk merkbaar. Opvallend was dat de 7-jarige Thijmen Roosjen zich aansloot bij dit drietal. Op de laatste speeldag was nog steeds niet duidelijk wie er met het kampioensbeker naar huis zou gaan.
De resterende 6 spelers damde op de laatste speeldag niet meer om het kampioenschap maar dat maakte niet uit. Het speelplezier wat ze lieten zien was enorm. En dat is naast presteren toch het belangrijkste, plezier in het dammen en lol met elkaar. Owen Schouten, Luuk Zuijderduijn, Stefan de Vries, Gerard, Derek en Hope eindigde op de plekken 5 tot en met 10. Waarvan de onderste 3 pas enkele weken met ons mee damde.

Op de laatste speelavond kreeg het Kampioenschap van Katwijk een spannende ontknoping. Er stonden op de laatste avond nog twee spelers boven aan de lijst. Damian Hage en Thijmen Roosjen hadden allebei al hun partijen gewonnen en ze moesten uiteraard nog tegen elkaar. David Vooys en Arie van der Bent moesten toe zien te slaan als een van beide punten zouden laten liggen.
De eerste partij van de avond was gelijk de klapper. Damian tegen Thijmen. Hoe zou dit aflopen? Spanning bij beide spelers. Halverwege de strijd stond Damian Hage er beter voor, zou hij het redden? Positioneel goed staan is lekker, maar een partij afmaken is nog een ander verhaal. Thijmen Roosjen verweerde zich nog goed, maar moest toe zien dat de oudere Damian Hage koelbloedig de partij afwikkelde tot winst. Daarmee was Damian bijna kampioen.
In de volgende ronde werd er fel op de winst gedamd door alle 4 de spelers. De laatste ronde zaten Arie van der Bent (ook pas 10 jaar) en Thijmen Roosjen tegen over elkaar. Wie wint wordt tweede, wie verliest wordt vierde en David kon lekker toekijken, want hij was uitgespeeld en werd op zeker derde. Ook Damian Hage liep de polonaise want die had ook al zijn wedstrijden al gespeeld en was Katwijks Jeugdkampioen 2017.
De laatste wedstrijd liep voor Arie van der Bent uit op een debakel. Thijmen haalde al snel een dam met schijfwinst. En tja, dan loop je achter de feiten aan. Arie bleef wel vechten voor zijn kansen, maar Thijmen gaf niets meer weg en won de partij, waardoor hij de tweede plek in het kampioenschap veilig stelde. Daarna volgde de prijsuitreiking, waarbij Damian de felbegeerde hoofdprijs in ontvangst nam en werd het damseizoen afgesloten.
De eerste dinsdag in september begint damclub KDC het nieuwe seizoen. Zin om te dammen of wil je eerst eens kijken of het iets voor jou is? Stap dan eens bij ons binnen. Vanaf de eerste dinsdag van september start het nieuwe damseizoen in wijkgebouw Noord/Noord-Oost, ook wel bekend als ’t Zandgat, op E.A. Borgerstraat 58 in Katwijk aan Zee. De jeugd speelt dan van 18.45 tot 19.45, de senioren spelen vanaf 20.00 uur.

Comments

comments

DELEN