Dansclub Sjansee mag op zaterdag 4 juni opnieuw meedoen met het Officiële Nederlands Kampioenschap G-dansen en zich daar gaan presenteren op het hoogste podium van Nederland.

Vorig jaar heeft de Katwijkse dansvereniging zich al bewezen door met een bronzen plak. En vier jaar geleden stonden zij zelf op het hoogste podium op het onderdeel de ChaCha masters. Dit jaar hebben alle 30 dansers wederom erg veel geoefend en gaan ze voor de vierde keer met vertrouwen richting het NK.

Het spektakel zal worden gehouden in het Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk. De dag begint voor Sjansee om 07.30 uur met een busreis richting Steenwijk, waarna om 11.30 uur het evenement begint. Alle dansers maken hun entree op de dansvloer door achter de Nederlandse vlag te lopen. Eerst beginnen de voorrondes die ze beginnen met een tango en Engelse wals en afsluiten met de Quickstep.

De internationale jury uit Nederland en Spanje zal hier al een behoorlijke kluif aan hebben. Toch hebben zij de belangrijke taak om de finalisten te moeten aanwijzen die het later op de dag tegen elkaar in de grande finale zullen opnemen. Na de pauze vindt het onderdeel ChaCha masters plaats waarin de jury alle 130 dansparen op een juiste manier op deze dans zal beoordelen. Ook deze dans zal afgesloten worden met een grande finale voor deze competitie.

Na de bekendmaking van de titel ‘Beste Ballroom Danspaar’ en ‘ChaChamaster van Nederland’ is rond 16.00 uur de dag ten einde en gaat Dansclub Sjansee met of zonder prijs sowieso enorm trots richting Katwijk terug.

Comments

comments

DELEN