Op 11 oktober heeft het Katwijks Museum haar 10.000ste bezoeker ontvangen ter gelegenheid van de tentoonstelling B.J. Blommers (1845-1914) een zonnige Haagse School.
Mevrouw Dicky de Vries had haar museumkaart niet bij zich, jammer, maar als verrassing: zij bleek de 10.000ste bezoeker te zijn. Ze kreeg bloemen aangeboden door Hans Schonenberg, voorzitter, en tevens het boek B.J. Blommers (1845-1914) een zonnige Haagse School.

Mevrouw de Vries, komend uit Alkmaar, is met twee vriendinnen voor het eerst in het Katwijks museum. Ze kennen het niet, maar waren op de tentoonstelling over Blommers gewezen door het blad de Trouw. De dames zijn zeer geïnteresseerd in alles wat met kunst te maken heeft. Ze hebben al heel wat musea in Nederland gezien, variërend van Chagal tot de Duitse expressionisten.

De verrassing was groot en behalve de tentoonstelling zullen ze ook andere onderdelen van het Katwijks Museum bezichtigen en kennismaken met de historie van Katwijk als vissersdorp, ook dat heeft hun interesse.

Al met al een zeer geslaagd bezoek waar beide partijen heel blij mee kunnen zijn.

Comments

comments

DELEN