Twee ploegen die willen voetballen. Floreant die met 2 winstpartijen aan kop gaat. Quick Boys vrouwen weer eens niet helemaal compleet vanwege wat lichte blessures en werk. Een onmogelijk tijdstip van

17.00 uur. Twee helften die allebei in een gelijkspel eindigen en dus ook een wedstrijd die onbeslist blijft. Een scheidsrechter, nou daar hebben we het niet over. Wil je winnen dan moet je 1 doelpunt meer maken dan je tegenstander. En ook daar hebben beide ploegen de mogelijkheden voor gehad.
De eerste helft begint met wat kansen voor de thuisploeg, Floreant uit Boskoop. Achterin zijn er wat omzettingen bij de Katwijkse vrouwen en dat is te merken. Floreant maakt geen gebruik van de mogelijkheden dus kan Quick Boys op een gegeven moment de wedstrijd een beetje naar zich toe trekken. Na 13 minuten gaat Emma van der Plas op avontuur. Laat een schot los op het doel die de keepster los moet laten. Pieneke Remmelzwaal is er als de kippen bij om de bal in het doel te werken. Floreant pakt het vertrouwde spelletje weer op en dat is de ballen over onze verdediging peren en er hard achteraan lopen. Dat geeft af en toe hachelijke situaties voor het doel van de Quick Boys formatie en een corner in de 27e minuut. De bal komt voor en wordt binnengelopen door een Floreant speelster, 1-1. Hierna gaat de wedstrijd gelijk op. Je ziet dat de bezoekers het spel meer en meer naar zich toe trekken, want alleen winst telt vandaag. Terug van een blessure wordt Julia van Duijvenvoorde over de linkerkant de diepte in gezonden. Met een fraaie beweging is zij haar tegenstander kwijt en kan door naar de achterlijn en de bal terugleggen op onze spits die deze in een onbewaakt doel kan prikken. Weer een voorsprong. Dat duurt niet lang. Twee minuten een aanval van Floreant en uiteindelijk komt de bal bij de boomlange spits van Floreant. Die kan de bal niet onder controle krijgen en een speelster van Quick Boys komt inglijden en de bal wegtikken. Gevaar geweken denk je dan, maar nee de scheids heeft een overtreding gezien en legt de bal, tot ieders verbazing op de stip. Onze keepster Eliza van der Plas zit er nog met de vingertoppen aan maar kan de gelijkmaker niet voorkomen.

Na rust een beter georganiseerd spelend Quick Boys. Betere controle over de wedstrijd en meer en meer kansen voor de bezoekers. Toch is het na een kleine 20 minuten spelen de thuisploeg die, via een snelle uitval over links en een strakke voorzet waar de spits tegenaan loopt, een voorsprong neemt. Voor het eerst deze wedstrijd staat tweede klasser Floreant op een voorsprong. Quick Boys raakt niet in paniek en probeert voetballend een oplossing te vinden. Corners, aanvallen, uitbraken alles is even gevaarlijk, maar er wordt niet gescoord. Wisselen kan ook niet meer omdat die op zijn na een noodgedwongen wissel in de eerste helft wanneer Eline Meijvogel met, waarschijnlijk, een hersenschudding uit moet vallen. Dan is het toch raak. Een corner genomen door Judith Jonker komt precies op het hoofd van de bij de tweede paal vrijstaande Janneke Schaap en weer is het gelijk. Dan breken de laatste minuten van het spel aan. Onze spits wordt aangespeeld en neergehaald door twee speelsters binnen de 16 meter. De scheidsrechter fluit. Pingel…….nee hij heeft gefloten om te kijken hoe het met een speelster van Floreant gaat die in een actie daarvoor ter aarde is gestort en gaat verder met een scheidsrechterbal. Ongelooflijk wat een blunder eerste klas van deze uitermate zwak leidende scheidsrechter die er al de hele wedstrijd naast zit. In de slotminuten nog een corner voor Quick Boys, iedereen naar voren en weer valt de bal bij de tweede paal maar nu kan Janneke er niet bij. De bal wordt wel door een speelster van Quick Boys opgepakt maar het schot gaat er niet in.

Zo eindigt de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel. Een uitslag waar de bezoekers niets aan hebben. Alleen winst was genoeg om door te gaan in de beker. Nu zijn we uitgeschakeld maar kunnen we vol vertrouwen naar de eerste competitiewedstrijd komende zaterdag uit bij DSVP, aanvang 13.00 uur.
Meer info en foto’s www.quickboysvrouwen1.nl
Sponsor worden? info@quickboysvrouwen1.nl

Comments

comments

DELEN