Nog enkele dagen en dan valt het startschot voor de 35e Halve marathon van Katwijk, de allermooiste halve marathon van Nederland!  Een prachtig parcours dat door de duinen en over het strand voert. De deelnemers aan de 15 km en de 21 km krijgen ook nog een prachtige ronde door het Panbos als extraatje. Inmiddels hebben zich al meer dan 1200 lopers voor deze mooie halve marathon ingeschreven.  Die voorinschrijving is inmiddels gesloten, maar op zaterdag 30 september kan men nog na inschrijven  op het Duinplein.. Op dit bij het voormalig restaurant “De Zwaan” gelegen evenementenplein bevinden zich alle voorzieningen, zoals kleedtenten etc.

De dag begint traditioneel met de twee jeugdlopen: om 11.00u over een kilometer voor de jeugd van 6 t/m 9 jaar en om 11.15 twee kilometer voor de jeugd van 10 t/m 12 jaar. Deze jeugdlopen voeren de jongste deelnemers over de schelpenpaden in de zeereep.                    Om 12.00 valt het startschot voor de senioren. Zij kunnen kiezen uit vier afstanden: 5km, 10 km, 15 km of 21 km. Via de Boulevard en de Sportlaan gaan allen eerst naar het duingebied om uiteindelijk via het strand bij de nabij het Duinplein gelegen finish van deze wedstrijd aan te komen.

Voor de derde keer bestaat er ook dit jaar weer voor wandelaars de gelegenheid om aan dit evenement deel te nemen. Voor hen zijn prachtige routes van 15km (start 10.15), 10 km (start 10.45) en 5 km (start 11.15) uitgezet. Evenals de hardlopers starten zij bij de startboog en komen daar na enige tijd dus ook weer terug.

Meer informatie? Zie de website  www.halvevankatwijk.nl

Comments

comments

DELEN