Op woensdag 29 juni kwam baby Aimée Dekker ter wereld. Aimée is de laatste baby die geboren werd in Alrijne Ziekenhuis Leiden. Zwangeren kunnen vanaf nu bevallen in GeboorteHuis Leiden, een samenwerkingsverband tussen Alrijne ziekenhuis, LUMC en de verloskundigen in de regio. Op vrijdag 1 juli is GeboorteHuis Leiden geopend. Daar werd op zaterdag 2 juli de eerste baby geboren, Lotte Marie Kleen.

Baby’s Aimée en Lotte luidden de officiële start in van GeboorteHuis Leiden, dat zich op de 7e etage van het LUMC bevindt. Naast de afdeling Neonatologie, voor baby’s die extra intensieve zorg nodig hebben. In GeboorteHuis Leiden krijgen vrouwen en hun baby’s alle mogelijke hulp tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Een team van onder meer gynaecologen, OK-personeel en verloskundigen staat dag en nacht paraat om zwangeren zorg te geven.

Eerste geborene van het Geboortehuis Leiden.Familie Kleen
Eerste geborene van het Geboortehuis Leiden.Familie Kleen

Bevallen in Alrijne

Bevallen in Alrijne Ziekenhuis Leiden is sinds 1 juli niet meer mogelijk. Op de locatie Leiderdorp van Alrijne ziekenhuis kunnen vrouwen nog wel bevallen, namelijk in het nieuwe Moeder en Kind Centrum. De poliklinieken Verloskunde van Alrijne ziekenhuis blijven open op de locaties Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Hier kunt u terecht voor poliklinische zorg. De poliklinieken Verloskunde van GeboorteHuis Leiden bevinden zich in Alrijne Ziekenhuis Leiden en het LUMC.

Comments

comments

DELEN