Het is even zoeken door het welig tierende groen in de Valkenburgse Dorpsweide, maar als je er bent dan heb je ook wat. Fractieleden Marcel van Tol en Gerard Bol en burgerraadslid Anneke van Duijn-Schaap gingen op werkbezoek bij jongerenwerker Roy van Schie van Welzijnskwartier.

Goed om van hemzelf te horen hoe het jongerenwerk vanaf april in het multifunctionele clubgebouw van ‘IJsclub Nooitgedacht’ aan de Duyfraklaan achter de nieuwe brede school Valkenburg is verlopen. Aan Van Schie zal het slagen van deze pilot zeker niet liggen, want zijn enthousiasme vulde het hele clubgebouw.

Het nieuwe werken
Op dinsdag 5 april startte Van Schie met de opdracht om twee keer per week de Valkenburgse jongeren van 11 t/m 15 jaar van 15.00 – 17.00 uur te ontvangen en te begeleiden. Van Schie: ,,Ik draai elke dinsdag- en donderdagmiddag met ongeveer vijftien tot twintig jongeren. De jongsten zitten in groep 8 van de basisschool. En het is zo gaaf om met die knapen en meiden aan de slag te gaan. Op deze unieke plek in het groen kan ik echt ‘het nieuwe werken’ handen en voeten geven.”

Met elkaar aan de slag!
Bol van De Lokalen: ,,Dit motto kwam in het verhaal van Van Schie duidelijk naar voren. Al heel snel dachten jongeren mee over het programma en hielpen bij de voorbereidingen. Dat leverde een breed scala aan activiteiten op in en om het clubhuis, hun honk: een movie-middag 2.0, gamen voor boys, voetballen, gezond kookcafé en er is ook gelegenheid om huiswerk te maken. Ongelofelijk om te zien wat hier in een kleine drie maanden is opgezet voor en door Valkenburgse jongeren.” Het clubgebouw wordt prima multifunctioneel ingezet door ‘IJsclub Nooitgedacht’ want er is ook een schilderclub actief en op vrijdag is er de hengelsportvereniging ‘Brittenburgh’ die er een hengeltje uitgooit. ,,Ook de groene omgeving biedt veel mogelijkheden voor buitenactiviteiten van onze jongeren. Het is een perfecte locatie”, aldus Van Schie.

Hoe nu verder?
,,Van Schie kon vol trots melden dat deze Valkenburgse pilot in september wordt voortgezet. En hij zit echt vol plannen en ideeën. Op de Facebookpagina ‘Jongeren Kwartier’ is ook deze nieuwste loot aan de stam van het Katwijkse jongerenwerk terug te vinden in foto’s en pakkende teksten”, aldus factievoorzitter Bol. Na dit werkbezoek werd van Van Schie afscheid genomen met de afspraak dat De Lokalen alle ontwikkelingen blijven volgen en zeker weer een keer terug willen komen als ‘alles in bedrijf is’.

Comments

comments

DELEN