“Ongelofelijk hoe snel het aantal aanmeldingen voor de Kippenloop binnenstroomt. Ik schat in dat we half april ons maximale aantal van zesduizend lopers al gaan halen”, aldus Jaap Kraaijenoord, gedreven bestuurslid van de Stichting Katwijk Wandelmarathon.Voor de fractieleden Marcel van Tol en Gerard Bol van De Lokalen aanleiding om met Kraaijenoord in gesprek te gaan. Maar ook om met hem mee te denken bij alle plannen voor de organisatie van 11 juni 2016 en komende jaren. Zal de record opbrengst van € 255.000,- worden verbeterd? Kraaijenoord heeft er pakkende ideeën voor.

Voor deze twaalfde Kippenloop, voor de Kuikenloop wordt het de elfde editie, is landelijk zeer veel belangstelling. Wat te denken van groepen lopers die oefenen voor de Nijmeegse Vierdaagse en in Katwijk op de 42 kilometer sportief genieten van zee, strand, duin en bos. Kraaijenoord: ,,We willen juist het werven van donaties door de lopers extra onder de aandacht brengen. Op onze website en Facebookpagina kunnen lopers zien hoe ze hun eigen actiepagina kunnen aanmaken. We zijn ook druk doende om een pluspakket aan te bieden voor een bepaald inschrijfbedrag. Dan krijgen die deelnemers na afloop bij een strandpaviljoen een barbecue aangeboden. Wie wil er zo niet de Katwijkse zon onder zien gaan?”

Veranderen om te verbeteren!
De aankomst zal dit jaar nog op het Andreasplein zijn, maar komend jaar is deze op het plein bij ’t Zwaantje gepland. Kraaijenoord: ,,Maar natuurlijk blijft de feestelijke intocht door de Princestraat gehandhaafd en we gaan zelfs meer meters maken door andere winkelstraten.” Fractielid Marcel van Tol van De Lokalen vroeg zich af hoe het zit met de deelname van de Katwijkse jeugd aan de Kuikenloop. Kraaijenoord vindt dat het zeker beter kan en heeft er ook ideeën over: ,,Misschien is het wat om ouderraden van alle Katwijkse basisscholen eens bijeen te roepen en met ze in gesprek te gaan over de mogelijkheden voor de Kuikenloop. Het wandelen 11 juni is naast het belangrijke doel van KiKa ook goed voor het lichaam. Die kinderen willen we ook bereiken. En helemaal super als ze in hun omgeving voor hun gelopen meters nog wat sponsortjes kunnen vinden.”

Heeft u zich al aangemeld?
Van Tol: ,,Ik ben er zo trots op dat zoveel Katwijkse vrijwilligers dit jaarlijks organiseren. Ook dit is Katwijk. Van De Lokalen blijven we het volgen en jullie folder van de Stichting Katwijk Wandelmarathon moet lopers en mogelijke sponsoren toch over de streep kunnen trekken? Gewoon aanmelden zou ik zeggen.”
Op de kleurrijke en zeer informatieve website www.kippenloop.nl kunt u meer lezen over de komende Kippen- en Kuikenloop zaterdag 11 juni 2016. Meer dan van harte aanbevolen!