,,Wij gaan akkoord met het beschikbaar stellen van het extra krediet van € 277.000,- voor de herinrichting centrum Katwijk aan Zee. De Lokalen vinden het belangrijk dat dit centrum nu aangepakt wordt. Wij kunnen niet wachten om te gaan genieten van o.a. het Andreasplein, hét terrassenplein van Katwijk!”, zo verwoordde burgerraadslid Anneke van Duijn het voor haar partij in de oordeelvormende sessie van de Katwijkse gemeenteraad donderdag 29 september. Op 13 oktober zal er een raadsbesluit over het gevraagde extra krediet worden genomen.

Wethouder Knape verdedigde vol vuur deze extra kredietaanvraag. De Lokalen konden zich vinden in zijn uitleg en de redenen voor deze extra gelden. Toch had Van Duijn natuurlijk nog wel een drietal punten die ze inbracht: ,,De droevige staat van de tegels op de Princestraat, was dat dan al niet bekend? Was deze budgetoverschrijding te voorkomen geweest? Wat hebben we mogelijk laten liggen in de afgelopen periode?”

Viskiosk ja, viskiosk nee?

Van Duijn: ,,Dan de viskiosk, de wethouder heeft ons in voorgaande sessies op geen enkele manier overtuigd van het feit waarom deze zou moeten worden verplaatst. Juist op de huidige locatie wordt deze viskiosk met het terras al vanaf de Boulevard opgemerkt door wandelaars, fietsers en daar immer rustig rijdende automobilisten. Het is in onze ogen een unique selling point en dan niet alleen voor de visboer zelf. Een viskiosk stop je dan toch niet na oplevering van het plein in 2018 vier jaar later weg op een ander gedeelte van het Andreasplein? En als er in 2022 dan geen nieuwe gegadigde is om op de beoogde nieuwe locatie een viskiosk te runnen, dan hebben we daar niet meer waar veel Katwijkers en bezoekers voor naar het Andreasplein komen… een lekker vissie!” Na de vergadering deed ze nog een duit in het politieke zakje: ,,Waar is die rode loper voor de ondernemers waar dit college het toch steeds over heeft?”

De Lokalen onderschreven in deze sessie 29 september de conclusie dat ‘de beoogde en vastgestelde kwaliteit van het plan wordt aangetast en ongewenst is als verdere bezuinigingen worden toegepast’. ,,Nu doorpakken dus!”, sprak Van Duijn resoluut.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. We kunnen niet wachten, zeggen de Lokalen. Maakt niks uit of dat pakweg 3 ton meer kost. Wat een stel kleine kleine kinderen. Lekker met je krent op een terras. Lange leve de jofialen.
    Wij kunnen niet wachten wanneer de Lokalen transparanter worden ipv een vage website met Latijnse teksten.

Comments are closed.