De meest uiteenlopende cursussen, van Italiaans, fotograferen, visagie, kersttaart maken t/m lachyoga, worden er overdag en veelal ’s avonds in het K&O gebouw aan de Sluisweg in Katwijk gegeven.Ook het jaarlijkse culturele aanbod liegt er niet om met concerten en poppentheater op Katwijkse locaties, verdiepend museumbezoek in de regio en als kers op de culturele taart de ‘Uit-De-Kunst-Bus’ die meereizende liefhebbers naar het theater met een artiest als Paul van Vliet brengt, maar ook een opera kan de eindbestemming zijn van deze culturele safari. De Lokalen lieten zich bij hun werkbezoek aan K&O dinsdagavond 9 februari over dit aanbod informeren, maar er werd ook gesproken over nieuwe mogelijkheden voor deze organisatie.

De Lokalen werden door voorzitter Leen de Best en penningmeester Huig Ouwehand gastvrij ontvangen in het knusse kantoor van het voormalige schoolgebouw. De Best: ,,Dit is het laatste gedeelte wat eigenlijk wel een lik verf en een kleine make-over kan gebruiken. Maar dat komt wel.” Hij vertelde enthousiast over de vroegere activiteiten van K&O zoals daar waren het organiseren van voorstellingen in Tripodia en kleine muzieksessies op zondag in De Roskam. ,,Met beide activiteiten hebben we helaas moeten stoppen, maar er is nog zoveel moois waar mensen gebruik van kunnen maken. Onze cultuur- en cursusgids 2015 – 2016 geeft het complete overzicht”, aldus de enthousiaste voorzitter.

De Lokalen vroegen zich af of K&O ook mogelijkheden ziet om overdag mensen uit het AZC en statushouders de Nederlandse taal te laten verwerven. Juist overdag zijn de diverse ruimten in het gebouw meer beschikbaar dan in de drukke avonduren. Ziet K&O ook mogelijkheden om optredens op andere Katwijkse locaties (De Schuit?) te organiseren? Wordt er met cursussen ook ingespeeld op de vraag van ‘de Katwijkse markt’? Over deze en andere punten werd enthousiast van gedachten gewisseld.
De afsluitende rondleiding liet zien dat echt elke ruimte door vele cursisten werd bezet. De Best: ,,Daarom is een betaalde kracht voor het beheer met de meest uiteenlopende klussen, maar ook voor het inplannen van de juiste cursusgroep in de juiste ruimte zo ongelofelijk belangrijk.”
De Lokalen namen afscheid in het besef dat er voor K&O naast alles wat ze al doen er voldoende uitdagingen liggen voor de komende jaren. Voorzitter de Best: ,,We doen ons best als vrijwilligers en we zijn blij om na vele jaren zo weer de Katwijkse raadsleden te kunnen laten beleven wat K&O is en doet.” Voor meer informatie kunt u terecht op www.kenokatwijk.nl

Vorig artikelTwee aanhoudingen bij inbraak heterdaad
Volgend artikelVal met scooter op de Hoorneslaan