De Lokalen gaan met FC Rijnvogels en het A.Z.C., bewoners en begeleiders, zaterdagmiddag 19 maart het zwerfafval in hun directe omgeving aanpakken.Dat betreft het groen naast het fietspad van de rotonde Kooltuinweg tot de pannenkoekenboerderij en de 1e Mientlaan tot het A.Z.C. De Lokalen hebben zich hiervoor aangemeld in het kader van de Landelijke Opschoondag zaterdag 19 maart. De Stichting Nederland Schoon heeft 19 maart als ultieme schoonmaakdag voor heel Nederland uitgeroepen.

Fractievoorzitter Gerard Bol van De Lokalen: ,,Wij hebben gekozen voor het verwijderen van het vele zwerfvuil langs dit fietspad aan de Wassenaarseweg en vooral om dat samen te doen. Daartoe hebben we contact gezocht met het A.Z.C. en de voetbalvereniging FC Rijnvogels en bij beide organisaties werd er direct heel enthousiast gereageerd. Het schoonmaken in die groenstrook is ook heel hard nodig. Mij valt daar fietsende de giga hoeveelheid zwerfafval langs het fietspad op. Het gaat er De Lokalen niet om wie dat heeft gedaan, maar dat we op deze Landelijke Opschoondag samen zorgen voor een schone omgeving, zonder zwerfafval.”

Bol: ,,Van deze schone fietsroute hebben we allemaal plezier. En het is goed om als frequente gebruikers van dit zeer veel gebruikte fiets-, en wandelpad, met elkaar het goede voorbeeld te geven. We verzamelen zaterdag 19 maart tussen 15.00 en 15.30 uur en na een welkom en uitleg gaan we in drie groepen zwerfvuil ‘grijpen’ van 15.45 – 16.45 uur. We werken zo naar elkaar toe en als afsluiting gaan we gezellig met elkaar in het A.Z.C. nog wat drinken. Naast deze schoonmaakactie ook weer een mooi moment om met elkaar in gesprek te komen.” De gemeente Katwijk levert ter ondersteuning deze schoonmaakactie de grijpers, hesjes, handschoenen en afvalzakken.

Deze Landelijke Opschoondag vormt de aftrap van de Landelijke Opschoonweek van 19 t/m 25 maart. Op de gemeentelijke website www.katwijk.nl kan je lezen welke schoonmaakacties er nog meer zijn. Bol: ,,Ik denk dat de gemeente schrikt als ze de vele zwaar gevulde vuilniszakken komen ophalen want er ligt daar zoveel afval. Dus wat De Lokalen betreft geen discussie over wie het normaal zou moeten opruimen, maar samen met het A.Z.C. en FC Rijnvogels geven we een positief signaal af dat we met elkaar zorg dragen voor onze eigen schone omgeving. En willen leden van FC Rijnvogels nog meedoen, dat kan. Meld je uiterlijk vrijdag 18 maart aan bij mij via gerardbol@live.nl.”