KATWIJK – De Lokalen wil dat de gemeente Katwijk officiële ruiterpaden gaat aanleggen. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de partij heeft gesteld.

Ruiters zouden altijd via alternatieve paadjes hun weg moeten zoeken naar bijvoorbeeld een strandopgang waar ze het strand wel veilig kunnen betreden. Zo loopt er een ruiterpad van de Zuidduinen naar Scheveningen, maar komt ook als vrij smalle groenstrook langs camping Zuidduinen. Zeker in de zomerse periode met veel toeristen, wandelaars en fietsers op de fietspaden is het voor deze ruiters een hele klus om veilig het strand te kunnen bereiken om hun sport te kunnen beoefenen.

Ook deze zomer kreeg de fractie van De Lokalen vele verhalen van ruiters waaruit bleek dat vaak fietsers en wandelaars de ruiters verweten op die bepaalde plek te rijden.

 

De Lokalen verwijzen in de vragen nog aan de gemeente Wassenaar: ‘De gemeente Wassenaar bijvoorbeeld kent veel officiële ruiterpaden en deze worden geregeld onderhouden wat snoeiwerk van geboomte, bijvullen met zand of houtsnippers betreft. In het duingebied van de Amsterdamse Duinwaterleiding liggen wel officiële ruiterpaden waardoor daar de ruitersport met plezier en veilig kan worden beoefend.’

Comments

comments

DELEN