Danny Dubbeldam en Sonny Spek kwamen begin april met het initiatief om meer jongeren bij de gemeenteraadsverkiezing van maart 2018 naar de stembus te krijgen. Maar nog belangrijker is het om deze jongeren in Katwijk echt te betrekken bij de lokale politiek. De Lokalen vinden het een prima plan om ‘een brug’ te bouwen tussen deze raad en de jongeren. Anneke van Duijn – Schaap, burgerraadslid: ,,Dat kan onder andere door als gemeente meer gebruik van social media te maken om die jonge Katwijker wel en snel te bereiken.”

De beide heren opperden het idee van een jongerenraad. Deze vorm van participatie is in verschillende andere gemeenten al in uitvoering gebracht, dus waarom in Katwijk niet? De Lokalen beamen dat veel politieke thema’s ook op de jongeren betrekking hebben. Wat te denken van huisvesting, werkgelegenheid, jongerencentra, openbaar vervoer, scholing enz. Van Duijn – Schaap: ,,Maar ook het uitgaan is en blijft een belangrijk onderwerp. En wat dacht je van het milieu en duurzaamheid. Moet je eens kijken hoe betrokken jongeren hiervoor bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer waren toen het op de keus van hun politieke partij aan kwam? Deze jeugd is immers onze toekomst.”

Katwijkse jongerenraad
De Lokalen willen dat een jongerenraad een representatieve afspiegeling vormt van de totale Katwijkse jeugd. Scholen kunnen hier mogelijk ook een prachtige rol in spelen. Maar ook de sociale media bij Podkat, RTV Katwijk of Kattuk.nl kan hiervoor worden benut om deze jongeren te bereiken en snel duidelijk in beeld te krijgen waar zo’n jongerenraad mee bezig is. ,,Als deze jongeren Sonny en Danny de voorbode zijn van een op te richten jongerenraad dan staan er echt mooie dingen te gebeuren in Valkenburg, Katwijk en Rijnsburg. Één ding staat al vast, de fractie van De Lokalen juicht deze jongerenparticipatie toe!”, aldus het bevlogen burgerraadslid van De Lokalen.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. En waar waren deze jongeren en ook de Lokalen vorig najaar toen er in de bieb ‘de Avond van de Democratie’ werd gehouden? Een interessante avond waar men met de aanwezige raadsleden in discussie kon gaan en de lage opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen bijvoorbeeld kon bespreken.

Comments are closed.