De Lokalen zijn trots op deze hardlopers en wandelaars

Katwijk aan Zee was zaterdag 26 september het decor van het mooiste hardloop- en wandelparcours van de gehele regio. Vanaf 2015 bestaat ‘De Halve van Katwijk’ uit vier afstanden.

Naast de vertrouwde 5, 10 en 21,1 kilometer was er vanaf dit jaar ook een 15 kilometer wedstrijd. Naast deze vier onderdelen was er uiteraard ook nog de 10 kilometer businessrun en de jeugdloop met diverse afstanden. Burgerraadslid Anneke Schaap van De Lokalen droeg haar steentje bij door als vrijwilliger bij de finish door de medailles uit te reiken.

‘De Halve van Katwijk’ kent inmiddels een lange geschiedenis. Gestart in 1983 is het uitgegroeid tot één van de grootste hardloopevenementen in de regio. Nieuw dit jaar was het wandelonderdeel. Het was zeker een mooie aanvulling op een al succesvol programma. Anneke Schaap: “Zeker met die mogelijkheid om ook afstanden te wandelen is deze ‘Halve van Katwijk’ aantrekkelijk geworden voor nog meer deelnemers. In de schitterende omgeving van Boulevard, duinen, strand en voor de langste afstand het Panbos is het toch heerlijk om te bewegen, wandelend en rennend zoals zaterdag. En het stralende weer maakte het helemaal tot een topdag voor de ruim duizend lopers en de organisatie van A.V. Rijnsoever.”

Vrijwilligers zijn de ruggengraat van vele Katwijkse verenigingen en organisaties en daarom heeft Schaap van De Lokalen voor deze loop de handen uit de mouwen gestoken om iedereen die de finish passeerde te kunnen verblijden met een machtig mooie medaille. Schaap: “Schitterend als je die koppies ziet van die kinderen als ik ze de zuurverdiende medaille omhang. Reken maar dat ze die trots aan opa en oma laten zien. Aan zo’n mooi momentje werk ik zeker graag mee.”