Op zaterdag 24 september wordt hij voor de 34e keer georganiseerd; de Halve Marathon van Katwijk. “De halve marathon met het mooiste parcours van Nederland. Absoluut geen parcours voor iemand die een supersnelle tijd of een persoonlijk record wil lopen, maar wel voor hen die willen lopen en genieten!”

Het startschot voor deze wedstrijd wordt om 12.00 uur gegeven. Deelnemers kunnen kiezen uit diverse afstanden: 5 km, 10 km, 15 km en 21 km.

Zodra het startschot is gevallen, gaan alle deelnemers via de Boulevard naar de Katwijkse zuidduinen. Daar wacht allen een prachtig parcours door de duinen, dat wat betreft de deelnemers aan de 15 en de 21 km ook nog eens een stukje door het Panbos leidt.
Na de duinen komen alle deelnemers uit op het strand en uiteindelijk weer bij de finish. Een prachtig parcours, waarvoor deelnemers van heinde en verre naar Katwijk reizen om aan deze halve marathon deel te nemen.

Maar niet alleen de senioren kunnen deze zaterdag aan de bak; ook de jeugd kan zich van zijn/haar snelste kant laten zien Om 11.00 start er een loop over een kilometer voor de 6 t/m 9 jarigen. Om 11.15 gaan de 10 t/m 12 jarigen van start; zij lopen een afstand van twee kilometer.

Dat is nog niet alles, want voor de tweede keer bestaat er ook voor wandelaars gelegenheid om aan dit evenement deel te nemen. Voor hen zijn routes van 15 km (start 10.15), 10 km (start 10.45) en 5 km (start 11.15) uitgezet. De wandelaars starten wat eerder dan de hardlopers, zodat allen, hardlopers en wandelaars, ongeveer tegelijkertijd aankomen.

Deelnemers kunnen nog steeds online (www.halvevankatwijk.nl) inschrijven. Ook kan er nog worden ingeschreven bij Running Center Katwijk in de Princedwarsstraat in Katwijk en natuurlijk op zaterdag 24 september bij de na-inschrijving in restaurant “De Zwaan”. Op het evenementenplein aan de zuidzijde van dit restaurant bevinden zich dit jaar ook alle voorzieningen, zoals omkleedtenten etc.
Voor verdere informatie kan men de site www.halvevankatwijk.nl bezoeken en/of de social media-accounts op Facebook, Twitter en Instagram (@HalvevanKatwijk).

Comments

comments

DELEN