FOTOWikipedia

KATWIJK – Afgelopen woensdag organiseerde de Katwijkse DamClub het jaarlijkse individuele damkampioenschap van de gemeente. Er waren 40 deelnemers, maar uiteindelijk gingen Gijs van der Niet, Shirine Al Hussein en Thijmen Roosjen er met de felbegeerde titel vandoor.

De 40 deelnemers streden allen om de felbegeerde bekers die er voor de beste drie waren in de klasses – groep 6/7/8, – jongens groep 3/4/5 en – meisjes groep 3/4/5. Het was een superspannende middag en de kinderen waren heel geconcentreerd aan het spelen. Met de hulp van ‘arbiters’ Karel Kloosterziel en Alexander Neijenhuis waren er verder ook geen incidenten en kon iedereen genieten van een prachtige dammiddag.

Zwitsers systeem
Er werd gespeeld volgens het Zwitsers systeem, waarbij je elke keer tegen een tegenstander moet die even sterk is als jij en daardoor liepen alle groepen door elkaar. Dat dat niets uitmaakt, bleek wel uit de stand. Gijs van der Niet werd met 9 punten overall eerste en dus ook 1e in de groep 6/7/8, terwijl hij zelf in groep 6 zit. Nog opmerkelijker is het dat overall tweede en derde beiden in groep 4 zitten. Shirine Al Hussein en Thijmen Roosjen mochten die eer namelijk opstrijken. Uiteraard waren zij dus ook kampioen in hun eigen klasse. Shirine is eerste bij de meisjes uit groep 3/4/5 en Thijmen werd eerste bij de jongens uit groep 3/4/5.

Eén remise
Overall vierde en daarmee tweede in de groep 6/7/8 werd Arie van der Bent, die maar één verliespartij had, maar daardoor wel een punt minder dan Gijs, die slechts één remise moest toestaan, en wel tegenover Shirine. Achter Arie volgde Jeroen Heijstek die de derde prijs kreeg in de groep 6/7/8.

Minder weerstandpunten
Bij de groep jongens 3/4/5 kwam achter Thijmen op de tweede plaats Stefan van Duijn. Derde werd Julian Wagemaker die evenveel punten had als Stefan (namelijk 6), maar minder weerstandspunten had, omdat hij makkelijkere tegenstanders had getroffen. Nog steeds geweldige prestaties van deze jongens natuurlijk.

Formidabel succes
Nog beter werd er gepresteerd door de meisjes uit groep 3/4/5. Shirine had natuurlijk al een formidabel succes behaald, maar de 2e plek voor Lara Heemskerk was ook een mooie. Overall stond zij namelijk 6e en dat is behoorlijk knap. 3e in de groep werd Nova van der Plas. Zij was overall achtste en voor iemand die pas in groep 4 zit is dat natuurlijk ook geweldig.

Perfecte dammiddag
Al met al was het een perfecte dammiddag met leuke partijen en terechte bekerwinnaars. Mocht je nog beter willen leren dammen, dan is er jeugdtraining. Elke dinsdagavond van 18.45 tot 19.45 uur word er les gegeven in wijkgebouw ’t Zandgat, E.A.Borgerstraat 58. Voor meer informatie kijk je op www.damclubkdc.nl.

Comments

comments

DELEN