Het is niet wat je als lezer denkt met deze titel. Want aan het einde van de viering van Sint Jansdag zondag 25 juni in de parochiekern van de H. Joannes de Doper werden tien koorleden van kinderkoor ‘De Vrolijke Noot’ verblijd met de enige echte ‘Gouden Duim’. Die kan je zingende verdienen als je tot en met groep acht van de basisschool blijft meezingen en… dat hebben deze tien kanjers dan ook gedaan.

Een tiental keer klonk er een klaterend applaus in de volle kerk toen dirigente en oprichtster van dit koor Agnes Bol deze trofee, na eerst wat algemeen waarderende woorden, uitreikte aan de koorleden Wendy van Scheijndel, Isabella Haasbroek, Sanne Bruin, Thomas de Mol, Mies van der Waay, Anna-Dirkje Moll, Tessa van der Boon, Rebecca Duinstee, Amber Vooys en Daphne van Beele.

De koordeur staat altijd open
Hier was dirigente Bol in haar dankwoord richting deze kinderen en hun aanwezige ouders heel duidelijk in: ,,De Gouden Duim hoeft helemaal geen afscheid te betekenen, integendeel. Iedereen kan gewoon lid blijven en de repetities bijwonen voor zover dat lukt met het lesrooster van de middelbare school. Het beste voorbeeld is wel ons koorlid Melissa Oomen. Zij heeft na de ontvangst van haar Gouden Duim nog heerlijk drie jaar meegezongen. Ze versterkte daarmee het koor, waar er elk jaar van de veertig leden een derde deel stopt en er ook weer, veel jongere, nieuwe zangertjes bij komen na de zomervakantie. En voor haar was zingen naast haar schoolwerk een heerlijke ontspanning.”

En… háár Gouden Duim staat al drie jaar te schitteren in haar kamer. Oomen kreeg daarvoor als dank in deze viering uit handen van de dirigente een speciaal kettinkje met een muzieksleutel. Wilt u meer weten over dit prachtige kinderkoor, kijk maar op hun informatieve website www.devrolijkenoot.be.

Comments

comments

DELEN