Foto: Astrid van der Valk; De groepsfoto voor de kathedrale kerk in Rotterdam

 ,,Wat is dat mooi om die kindertjes te zien en horen zingen. Ik kreeg zelfs de tranen in mijn ogen bij een paar liedjes, kippenvel!”, was maar één van de vele reacties die dirigente Agnes Bol en muzikaal begeleider Niek van der Meij van kinderkoor De Vrolijke Noot na afloop van de viering mochten ontvangen. In deze bijzondere viering, zaterdag 18 november in de kathedrale kerk H.H. Laurentius en Elisabeth in Rotterdam werd Peter Winnubst in aanwezigheid van vele gasten en geestelijken tot permanent diaken gewijd door bisschop Van den Hende van het bisdom Rotterdam.

Met een bus vol met koorleden en ouders waren ze niet als Ketelbinkie ooit uit, maar naar Rotterdam vertrokken zaterdagochtend 18 november vroeg. Kinderkoor De Vrolijke Noot van parochiekern H. Joannes de Doper was met ongeveer dertig kinderen sterk aanwezig. Winnubst had bij zijn komst in Katwijk dit kinderkoor gehoord bij een repetitie en hij vond ze geweldig klinken en stralen bij wat ze zongen. Dus direct gevraagd of ze bij zijn wijding wilden zingen en… zo gebeurde het.

Een muzikale eer
Bol: ,,Ik kan me niet heugen dat bij zo’n viering in het bisdom Rotterdam ooit een kinderkoor is betrokken. Het was dan ook een hele eer om dit te mogen doen. Zo hebben we een paar eigen liedjes in de viering mogen zingen naast het meezingen met sommige andere liederen. En natuurlijk met het eigen zeer uitgebreide repertoire konden de koorleden voor en na de viering van ruim twee uur laten horen wat ze muzikaal in hun mars hebben. En dat verraste zichtbaar vele aanwezigen. Het was een hele organisatie om het zo te regelen maar mede dankzij veel ouderhulp hebben we de wijding van Peter Winnubst van speciale muzikale klanken kunnen voorzien. En nu gaan we verder met het inoefenen van het kerstrepertoire.”

Voor meer informatie over kinderkoor De Vrolijke Noot kunt u terecht op de website www.devrolijkenoot.be. Voor meer foto’s van deze viering kunt u terecht op de website van parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk www.joannesdedoper.nl onder het kopje ‘Fotogalerij’.

Foto: Peter van Mulken;  Overzichtsfoto tijdens de wijdingsviering.

Comments

comments

DELEN