Donderdagavond 11 juli gaf De Vrolijke Noot in de Katwijkse r.-k kerk een keer een concert voor eigen publiek: ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes. Dit eenmalige familieconcert werd aangeboden als dank naar de special guests voor het altijd klaarstaan bij de verschillende activiteiten van dit koor. Van dirigente Agnes Bol mochten de ouders zelf het programma samenstellen. Zij konden vooraf drie voorkeuren aangeven uit de zeer uitgebreide liedlijst en daar hun stem op uitbrengen. Hier werd natuurlijk druk gebruik van gemaakt en zo kwamen alle topliederen bij elkaar in dit drukbezochte familieconcert van 18.45 – 19.45 uur.

‘En op één staat en is het meest gekozen…!’
Nadat de kinderen zich stuk voor stuk hadden voorgesteld werd door Bol nog een keer uitgelegd waarom voor het eerst zo’n familieconcertje werd georganiseerd. En alle aanwezigen gingen er daarom, met de mobiel in de aanslag voor de betere foto- en filmopnames, maar eens extra goed voor zitten. Het eerste lied werd geïntroduceerd, het getal dertien verscheen op het beamerscherm gevolgd door de liedtekst en de gouden strotjes gingen open om ‘Feest bij mij ’ te vertolken. En natuurlijk werd het afgesloten met een klaterend applaus van de bezoekers.
Zo ging het ook bij alle volgende liederen waar het Avé Maria, op vier, voor de nodige tissues zorgde bij diverse aanwezigen. En op één stond met een straatlengte aan punten voor ‘De kracht van Uw liefde’ wat dan ook door iedereen massaal werd meegezongen waar het koor er ook nog de gebaartjes bij maakte. Maar grote indruk maakte ook Mats van Kampen met zijn solo bij ‘Song of peace’, mooi om dat met elkaar te mogen beleven.

‘Gestruikt’ de vakantie in en… tot 5 september!
De kinderen zongen fantastisch en applaus klonk er dan ook vele malen met na afloop zelfs één grote, staande ovatie. Het was een geweldige avond met veel lovende woorden na afloop.  Bol,  muzikaal begeleider Niek van der Meij en assistente Monique Oomen werden zelfs nog door enkele ouders in de bloemetjes gezet als dank voor hun inzet om deze kinderen wekelijks zoveel plezier in het zingen te laten beleven. En de kinderen kregen een zomers cadeautje mee naar huis.
Als kers op de taart zingt De Vrolijke Noot dit seizoen nog éénmaal in de schoolviering van  RKBS de Horizon op vrijdagochtend 19 juli in deze kerk. Daarna start er voor ieder een meer dan welverdiende vakantie.
Op donderdag 5 september, na schooltijd, starten in deze kerk dan de repetities weer en dan hoopt dit koor weer vele nieuwe leden te kunnen verwelkomen. Dus heeft u een (klein)kind vanaf groep vier van de basisschool die zingen leuk vindt, kijk eens op de website www.devrolijkenoot.be voor meer informatie.

De Vrolijke Noot komt naar u toe…
Nadat de promotieauto van De Vrolijke Noot zondag na de viering van 7 juli, met vele andere   auto’s en fietsen, was gezegend door mgr. Van Luyn moeten de vakantietripjes van Monique wel goed verlopen ook met dit indrukwekkende familieconcert zojuist achter de rug.
Een opa verwoordde het na afloop van het familieconcert staande buiten op het kerkplein het  treffendst, terwijl hij de bij de kerkdeur uitgereikte versnapering net had laten afdalen in zijn slokdarm: ,,Ik heb die schitterende film van het concert van Simon and Garfunkel in 1981 in het Central Park van New York gezien, op televisie live de afscheidsceremonie van André Hazes vanuit de Arena gevolgd in september 2004 maar… hier kreeg ik vanavond toch het meeste kippenvel van. Wat gaaf dat we dit als grootouders mogen meemaken!”.

Foto’s van het familieconcert vindt u op de website www.joannesdedoper.nl in de rubriek    ‘Fotogalerij’.

Vorig artikelMuziekduo AJ Plug getroffen door ernstige ziekte
Volgend artikelFietsers gewond bij ongeval op Kooltuinweg