RIJNSBURG – Maandagmorgen 24 juli om 03.45 uur vertrokken de deelnemers aan Kamp Oekraïne uit Rijnsburg. Bij AC Zevenaar sloten de deelnemers uit Rouveen en omgeving daar bij aan. Na een voorspoedige reis werd overnacht even over de Oostenrijks Hongaarse grens. De andere dag door naar Oekraïne.

En dan op naar de drie verschillende kamplocaties. Daar werd in elk van de kampen door 60 kids en hun Oekraïense leiding reikhalzend uitgekeken naar de ‘Nederlanders’. De in totaal 24 Nederlandse deelnemers verdeelden zich over de kampen. Veel van de Oekraïense kinderen komen uit niet christelijke gezinnen. Het belangrijkste doel van de kampen is de kinderen te vertellen van de liefde van God. Naast de Bijbelverhalen worden er knutselwerkjes gemaakt en ’s middags sport en spel zoals totemroof en levend stratego.

Op vrijdag 4 augustus gingen de kinderen weer naar huis. De meesten moesten 8 uur in de bus zitten, voor ze thuis waren. Een heerlijke kamptijd zat er op. De hele Nederlandse leiding bracht dat laatste weekend door op een van de kampen.

Maandagmorgen 7 augustus uit Oekraïne vertrokken. Overnacht in zuid Duitsland en dinsdag 8 augustus om klokslag 20.00 uur kwamen ze moe, maar heel voldaan en dankbaar, aan op het Burg. Koomansplein in Rijnsburg.