KATWIJK – Voor de huisvesting van de ambtenaren onder één dak moet het gemeentehuis worden verbouwd. De afgelopen maanden heeft architectenbureau Architecten_Lab uit Deventer het Voorlopig Ontwerp verder uitgewerkt in een Definitief Ontwerp.

Wat merkt de bezoeker
Er komt een ‘beperkte’ uitbouw aan de vleugel tegenover het monumentale gedeelte van het gemeentehuis op de begane grond. De klantcontacten worden verplaatst naar deze vleugel. Het plein wordt opnieuw ingericht en de hoofdentree naar de klantcontacten komt op straatniveau. Er komt ook een extra ingang voor bezoekers nabij de parkeergarage. Dit alles geeft een verbetering van bereikbaarheid, ook voor minder validen en een verbetering in de dienstverlening.

Parkeren
De komst van de medewerkers uit het Heerenhuys naar het gemeentehuis zorgt voor meer parkeerdruk in de directe omgeving. Er wordt naar een structurele oplossing gezocht om deze parkeerdruk zoveel mogelijk te beperken. Er zijn in een cirkel van 300 meter rond het gemeentehuis op werkdagen wel voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Het voorstel is daarom medewerkers te laten parkeren op het parkeerterrein bij de sporthal Cleijn Duin en bij het marktplein. Daarnaast willen we medewerkers stimuleren om meer met de fiets of openbaar vervoer te komen en wordt het minder aantrekkelijk gemaakt om met de auto te komen. Door bijvoorbeeld het (anders) inzetten van vergoedingen. De organisatie Bereikbaar Haaglanden adviseert de gemeente hierover. In het voorjaar 2018 worden de parkeerbeleidsregels voor medewerkers verder uitgewerkt en worden omwonenden hierover geïnformeerd.

Planning
De eerste verhuizingen staan gepland in het voorjaar van 2019. Eind 2019 zijn de publieks- en kantoorfuncties van het Heerenhuys naar het gemeentehuis van Katwijk verhuisd.

Comments

comments

DELEN