KATWIJK – De gemeente wil graag steeds duurzamer worden. Bewust omgaan met grondstoffen en energie, nu en in de toekomst. Een duurzaam Katwijk maken we samen. Wethouder Jacco Knape: “Wij willen de betrokkenheid vanuit de samenleving bij het duurzamer worden een structurele plek geven. Daarom nodigen we actieve en betrokken duurzame bewoners, ondernemers, verenigingen en instellingen uit om ook deel te nemen aan het Platform Duurzaamheid”. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

Vorig jaar is het Platform Duurzaamheid opgericht. Een groep inwoners, ondernemers, bedrijven en organisaties uit Katwijk en directe omgeving hebben toen voor het eerst samen met de gemeente nagedacht over duurzaamheidsthema’s, ambities, initiatieven en de uitvoering van initiatieven. Onder ander de opbrengst van deze bijeenkomst is meegenomen in de Duurzaamheidsagenda Katwijk waarin gekozen is om in te zetten op de onderwerpen: energie, afval en inkoop.

De kans is groot dat inmiddels binnen Katwijk ook anderen actief aan de slag zijn gegaan met duurzaamheid. Bent u dat? Zou u zo’n drie keer per jaar tijdens inspirerende bijeenkomsten samen met anderen mee willen denken over het verduurzamen van energie, afval en inkoop? Heeft u ideeën over het samen bouwen en versterken van een duurzaamheidsgemeenschap? Of wilt u weten wat u nog meer kunt doen? En wat de gemeente kan bijdragen aan het duurzamer worden van Katwijk? Meld u dan aan.

Aanmelden
Aanmelden kan door uiterlijk 15 september een mail te sturen naar mevrouw Bakker via k.bakker@katwijk.nl onder vermelding van Duurzaamheidsplatform. Geef in de mail kort aan wat uw betrokkenheid is bij het onderwerp duurzaamheid. Er zijn 50 extra plaatsen beschikbaar. De volgende bijeenkomst van het Platform Duurzaamheid is op 20 september van 19.30 uur tot 22.00 uur op het gemeentehuis.

Comments

comments

DELEN