Op dinsdag 5 juli van 19.30 tot 21.00 uur wordt in het gemeentehuis een tweede interactieve bijeenkomst georganiseerd over het Erfgoedbeleid van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. We nodigen u graag uit om mee te denken over het erfgoed van onze gemeente.

Efgoed staat voor alles wat we overerven van vorige generaties én wat we het bewaren waard vinden zoals bijvoorbeeld gebouwen en monumenten maar ook archeologische vondsten, kunstwerken en historische voorwerpen. Erfgoed omvat ook minder tastbare dingen, zoals verhalen, tradities, feesten, liederen en dialecten.

Eerste bijeenkomst

Vorig jaar, juni 2015, is de startbijeenkomst georganiseerd over het Erfgoedbeleid. Hierin is een inventarisatie gemaakt van allerlei onderwerpen die, volgens de deelnemers van deze bijeenkomst, de moeite waard zijn om te behouden. We willen de opbrengst van deze eerste bijeenkomst nu verder met u gaan uitdiepen.

Bijeenkomst 5 juli

In deze tweede bijeenkomst willen we samen met u op zoek naar het antwoord op de volgende vragen:

Welke doelen en ambities hebben we met ons erfgoedbeleid?
Wat vinden we zo waardevol om te behouden dat het opgenomen moet worden in het beleid?
Wat willen wij daarvan in de toekomst gerealiseerd zien?
Hoe en met wie willen wij dat realiseren?
De antwoorden worden uitgewerkt tot een Erfgoedvisie Katwijk.

Kom ook, meld u aan!

Voelt u zich betrokken bij het erfgoed in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of bent u geïnteresseerd? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen. Meld u aan door een e-mail te sturen naar erfgoed@katwijk.nl.

Comments

comments

DELEN