Op donderdag 1 september is vanaf 19.45 uur tot 22.00 uur in de Burgerzaal van het gemeentehuis een informatieve sessie over ‘Locatiekeuze nieuwe bibliotheek en muziekschool’.

Nadat in september 2015 geen draagvlak bleek voor de locatie ‘Haasnoot-De Griek’ en als nieuwe ontwikkeling geldt dat de eigenaar van de Noordzee Passage bereid is tot verkoop van het pand, stelt het college de raad nu voor de Noordzeepassage aan te wijzen als meest geschikte locatie voor de nieuwe hoofdvestiging van de bibliotheek en de muziekschool.

De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over de door het college voorgestelde locatiekeuze en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de hele vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken. De raadsleden stellen vragen en geven nog geen standpunt. Naar verwachting volgt het politieke debat op 15 september en neemt de gemeenteraad op 29 september een besluit over de locatiekeuze.

Aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is niet verplicht, maar wel aan te raden, omdat de vergadering dan beter kan worden voorbereid. Aanmelden kan ook aan het begin van de sessie. Vooraf aanmelden kan via een mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch 071-406 53 02. Belangstellenden zijn ook welkom om te komen luisteren; daarvoor is aanmelding niet nodig.

Comments

comments

DELEN

11 REACTIES

 1. Burgers, doe ùw plicht! Spreek in, niet achter pc’s mauwen. Vanavond 1-9-2016 mag u inspreken. Ik zie jullie.

 2. Ruim 7 miljoen moet het gaan kosten!! Volgens de stelling van B&W van Katwijk is dat minstens x factor 1,5 + onvoorziene onkosten van 1 miljoen. Muziekschool privatiseren. Hup klaar. Er zijn genoeg muziekgezelschappen/verenigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Bieb zit prima op de Schelpendam. Een locatie waar menigeen een moord voor zou doen!
  We laten dit projectje toch niet op de valreep van Wienens afscheidstournee nog door de gemeenteraad komen?! Volksvertegenwoordigers doe (eens een keer) uw plicht en vertegenwoordig de wens en mening van volk!

 3. Met de bibliotheek en muziekschool in de passage maak je het “Centrum” van #Katwijk nog doder dan het nu al is. ☹
  Laat de bieb waar die is!
  Is nu al asbestvrij.
  Alleen nog aankleden.
  Scheelt zeker 10 miljoen!

 4. Geen goede locatie om vele redenen. Allereerst de muziekschool. Een of meerdere gitaarkoffers, blaasinstrumenten, versterkers, de leraren die vele instrumenten meesjouwen, dat wordt parkeren voor de auto dichtbij (heb ik zelf geen last van overigens, maar kan mij voorstellen dat het niet goed gaat komen, ook overlast.) Verder waar laat je bij een uitvoering al die auto’s van bezoekers? Geldt ook voor iets wat zeer weinig gebruikt wordt, en door de digitale informatie voorziening weinig gebruikt gaat worden. Ik weet dat het commercieel van het begin af aan mislukte project, de passage een invulling moet krijgen, maar dit is zeker niet de juiste. Maak er een markthal van met versmarkt en terrasjes…… als je bezoekers naar het centrum wil trekken..

  • Er was daar ooit een versmarkt met een terrasje. Maar dat is niet meer. Informeer maar bij ondernemers waarom. De overgrote meerderheid (muv van Hart voor Katwijk en VVD, denk ik) in de raad wil van dit dossier af en kiezen voor deze plek. Kiezen niet voor de gebruikers maar voor dat zalig verklaarde centrum. (er wordt ook 1,9 miljoen uitgegeven om de princestraat op te knappen) we profiteren er allemaal van…

 5. Oude bieb was en is prima. Overigens heb ik nog niemand gehoord die de bieb mist nu hij dicht is, dus waarom nu een mega bedrag uitgeven voor iets wat niemand wil ?

 6. Wat een trekpleister voor toeristen, en voor de bewoners van Katwijk al helemaal niet geen parkeerplek dus naar de nieuwe parkeerplaats heen en weer lopen en betalen voor even een paar boeken naar binnen te slingeren. De oude bieb is prima. Ik weet zeker dat er dan meer mensen naar de andere locaties gaan ivm gratis parkeren.

 7. Haha, wat een proforma-inspraak. Iets met ezel en steen.
  Is toch al beklonken? Ze willen het er zo snel
  mogelijk doorheen jassen?
  En maar vastblijven houden aan dat centrum. Kan dat niet op de werelderfgoedlijst en de winkeliers zalig verklaren?

Comments are closed.