FOTOIngeborg de Best

KATWIJK – De speeltoestellen op de speelplek in de Schelpendam zijn aan vervanging toe. De gemeente wil de kinderen uit de buurt laten meedenken over de inrichting van de speelplek die bedoeld is voor kinderen tussen de 3 en 10 jaar.

Spelen is leuk! Een speelterrein is een ontmoetingsplek die aanleiding geeft tot spel, ontdekken en met andere kinderen omgaan. Kinderen komen buiten andere uitdagingen, hindernissen en verrassingen tegen dan binnen. Buiten spelen is goed voor de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Kinderinspraak
De gemeente controleert regelmatig of speelplekken en speeltoestellen onderhoud nodig hebben. Zo blijven de speeltuinen veilig. De speeltoestellen op de speelplek in de Schelpendam zijn aan vervanging toe, en daarom wil de gemeente kinderen laten meedenken en meepraten over wat zij in hun buurt zouden willen en waar ze op zouden willen spelen.

Glijden, draaien, hinkelen, schommelen?
Op donderdag 16 maart vanaf 16.00 uur is de beleidsmedewerker van de gemeente op de speelplek aanwezig om de kinderen te vragen wat zij het leukst vinden om te doen: glijden, draaien, hinkelen, schommelen? Welke toestellen zijn het meest favoriet? Er zijn ook krijtjes om ideeën op de stoep bij de speelplek te tekenen.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. Kinderen vragen over speeltoestellen. Hebben ze op het gemeentehuis geen verstand van glijden, draaien, hinkelen of schommelen?

Comments are closed.