In het najaar van 2014 is de band “The Expired Faces” ontstaan. Initiatiefnemers Willem Kuyt (bas & zang) en Jan Hazenoot (gitaar & zang) benaderden drummer Peter Winters om met z’n drieën een nieuwe Katwijkse band te formeren. Al gauw werden tientallen songs uit de jaren 60,70, 80 en 90 gespeeld, waarna besloten werd de band te versterken met een lead-zanger.

Voor deze rol werd Dirk Plugge benaderd. Met zijn krachtige, donkere en ietwat gruizige stem bleek Dirk de juiste frontman voor de band. Mede door Dirk zijn stemgeluid werd het repertoire aangevuld met enkele oude soul klassiekers uit vervlogen tijden die het nog steeds goed doen. Om alle partijen en arrangementen goed te kunnen spelen werd een tweede gitarist aangetrokken, Volker van Hameren.

De band staat bekend om zijn veelzijdigheid; Van “fluisterzacht” tot “spijkerhard”. Het huidige repertoire van “The Expired Faces” laat zich omschrijven als een reis door de pop-muziekgeschiedenis, kortom een opeenvolging van pop, soul en rock classics door de jaren heen.

Wij zijn er blij mee: Een Katwijkse band die echt thuishoort op Oranjerock 2017!

Nog geen tickets voor Oranjerock 2107, bestel nu: https://www.oranjeverenigingkatwijk.nl/Tickets

 

Comments

comments

DELEN