LEIDEN – Hoofdtrainer Dick Schreuder verruilt VV Katwijk per direct voor Major League Soccer club Philadelphia Union, hij wordt daar assistent-trainer. De club komt uit in de hoogste voetbalcompetitie van de VS en Canada. Na 3,5 succesvolle jaren komt er nu een abrupt einde aan het hoofdtrainerschap van Schreuder bij Katwijk dat op dit moment op de eerste plaats staat van de Tweede Divisie.

Afgelopen zondagavond werd VV Katwijk benaderd door Ernest Stewart, de voormalig technisch directeur van AZ en inmiddels Director Sport van de MLS-club Philadelphia Union uit de Verenigde Staten. Dick Schreuder heeft VV Katwijk vervolgens laten weten dat hij deze kans met beide handen wil aangrijpen en heeft om die reden het verzoek gedaan om zijn nog 1,5 jaar lopende contract per direct te laten ontbinden.

Na uitgebreid overleg tussen de verschillende partijen kon VV Katwijk niets anders dan het verzoek van Dick Schreuder accepteren. Dick zal zich vanaf vandaag al gaan richten op zijn nieuwe club. Het contract van Schreuder is daarom ook per direct ontbonden.

Wie als hoofd-trainer het seizoen af gaat maken bij de club uit Katwijk Noord is nog niet duidelijk.

VIAvvKatwijkTV