De Dirk Kuyt Foundation heeft het 10-jarig jubileum op stijlvolle wijze gevierd. 260 gasten waren afgelopen vrijdagavond aanwezig bij het Charity Gala.

Dit feest ter ere van het tweede lustrum werd gehouden in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Zij beleefden niet alleen een gezellige avond, maar zorgden er met elkaar ook voor dat er een prachtig bedrag werd opgehaald: 358.400 euro. Een ongekend hoge opbrengst voor de Foundation. Na uitreiking van de cheque van 308.400 euro, doneerde logistiekbedrijf Euro-Rijn nog een € 50.000,-

Dirk Kuyt: ‘Dit is echt een fantastische opbrengt’, zo reageerde Dirk Kuyt nadat hij de cheque in ontvangst had genomen. ‘Ik had nooit durven dromen dat we zo’n groot bedrag zouden ophalen. Ik wil daarvoor dan ook alle gasten, sponsors en partners hartelijk bedanken. Met dit bedrag kunnen we nóg meer mensen met een beperking hetzelfde plezier laten beleven aan sport als ik aan voetbal beleef. Dankzij de Dirk Kuyt Foundation en onze trouwe vrijwilligers hebben de afgelopen tien jaar meer dan 75.000 mensen met een beperking plezier kunnen beleven aan sport. We ondersteunen inmiddels meer dan zeventig sportevenementen door het hele land, maar we hebben de sterke ambitie om dat aantal de komende jaren uit te breiden. Mede dankzij de fantastische opbrengst tijdens dit Charity Gala kunnen we deze ambities gaan realiseren.’

De opbrengst kwam mede tot stand dankzij de veiling, waarbij vanuit de zaal flink geboden werd op de verschillende mooie veilingitems. De avond werd verder aangekleed met een 3-gangendiner en entertainment van onder andere Tante Es, Lange Frans en OG3NE.

Ook waren er glansrollen weggelegd voor mensen uit de doelgroep van de Dirk Kuyt Foundation. Zo verzorgde het team Samen in Zeist samen met de bediening van Grand Hotel Huis ter Duin de aperitief en hapjes en stalen de dansers van Dansclub Sjansee de show bij binnenkomst van de gasten. Een van de hoogtepunten van de avond was, breakdancer Glenn Nugteren (ook bekend van Everybody Dance Now) de handen op elkaar en staande ovatie voor zijn energieke optreden.

Onder de gasten waren vele prominenten uit de voetbalwereld, waaronder Edwin van der Sar, Kees Jansma en Giovanni van Bronckhorst. Ook waren er delegaties van FC Utrecht (Dirks eerste profclub) en Dirks huidige club Feyenoord aanwezig. De presentatie was in handen van Quinty Trustfull.

De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt en (mede) organiseert inmiddels ruim zeventig sportevenementen door heel Nederland. Dit doen we in samenwerking met sportbonden, stichtingen, verenigingen en vrijwilligers waarbij we een financiële en/of organisatorische bijdrage bieden om sport stimulerende projecten te kunnen realiseren. Hiermee worden unieke sportmomenten voor mensen met een beperking mogelijk gemaakt. De Dirk Kuyt Foundation richt zich op de diversiteit van aangepast sporten, van G-voetbal tot zeilen en van rolstoeltennis tot biljarten voor mensen met Parkinson. Naast het sporten is een sportevenement ook goed voor het sociale samenzijn. Sporters en verenigingen ontmoeten elkaar en een sportieve dag wordt voor iedereen vooral ook een gezellige dag!