Vanaf vanavond heeft Katwijk sinds 20 september 2016 weer een kroonbenoemde burgemeester. Dan wordt in een extra raadsvergadering bekend welke kandidaat burgemeester wordt.

Burgemeester Wienen
Tot 20 september was 15 jaar lang Jos Wienen burgemeester van Katwijk. Hij is 6 juli 2016 voorgedragen als nieuwe burgemeester van Haarlem.

Waarnemend burgemeester
Een week later, op 27 september 2016, is Frank Koen benoemd tot waarnemend burgemeester van Katwijk. Koen werd door de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemd.

Vertrouwenscommissie
Vanavond maakt de voorzitter van de vertrouwenscommissie bekend welke kandidaat de gemeenteraad als eerste voordraagt als nieuwe burgemeester van Katwijk.

De vertrouwenscommissie, bestaande uit de tien fractievoorzitters, heeft gesprekken gevoerd met een aantal kandidaten voor het burgemeesterschap. De aanbeveling aan de minister over de nieuwe burgemeester moet twee namen bevatten. De gemeenteraad stelt deze aanbeveling vast en beslist over de volgorde in de aanbeveling. Na het besloten deel volgt een openbare vergadering. Dan maakt de voorzitter van de vertrouwenscommissie bekend welke kandidaat de gemeenteraad als eerste voordraagt als de nieuwe kroonbenoemde burgemeester van Katwijk. De verwachting is dat de nieuwe burgemeester op 18 mei in Katwijk wordt beëdigd.

Bekendmaking
De besloten vergadering begint om 20.00 uur. Vooraf is niet bekend hoe laat het openbare deel met de bekendmaking zal beginnen. Publiek en journalisten zijn vanaf 20.00 uur in de Burgerzaal van het gemeentehuis welkom, zodat zij als het zover is tijdig in de raadzaal bij de bekendmaking aanwezig kunnen zijn. RTV Katwijk zendt de openbare vergadering uit.

Comments

comments

DELEN