Mantelzorg staat de laatste tijd in de belangstelling. Denk bijvoorbeeld aan de serie ‘Ik zorg voor jou’ dat afgelopen seizoen bij RTL 4 te zien was. Mantelzorger zijn is geen keuze. Het overkomt mensen omdat iemand waar zij een band mee hebben, ziek wordt of gehandicapt is. Als vrijwilliger kunt u veel betekenen voor een mantelzorger. U kunt bijvoorbeeld deze taak even overnemen zodat de mantelzorger tot rust kan komen terwijl u en de cliënt samen iets leuks doen.

Dat noemen we respijtzorg. Om vrijwilligerswerk binnen de respijtzorg sterker te maken biedt het welzijnskwartier een training respijtzorgvrijwilliger. Deze training is bedoeld voor iedereen die graag iets voor een ander wil doen. In deze training kunt u ontdekken wat uw talenten zijn en hoe u deze het beste inzet en wat voor soort vrijwilligerswerk in de zorg goed bij u past. Daarnaast is er aandacht voor mantelzorgers en respectvol handelen en do’s en dont’s.

Tijdens de training kunt u kennismaken met verschillende vrijwilligersorganisaties op gebied van respijtzorg en met het werk dat zij doen en de doelgroep waar zij mee werken. Na de training kunt u doorstromen naar een vrijwilligersplek van uw keuze. De training bestaat uit 2 bijeenkomsten. Data voor de training zijn: woensdag 26 oktober en woensdag 2 november van 19.00 uur tot 21.30 uur, locatie Huize Callao, Callaoweg 1 te Katwijk. Meedoen aan de training is kosteloos. Infor-matie vragen of opgeven voor de training kan bij Corine Hoek of Loes Olivier, 071-4033323, email loesolivier@welzijnskwartier.nl of rechtstreeks via de website www.welzijnskwartier.nl bij ‘activiteiten’.

Comments

comments

DELEN