Met de themabijeenkomsten van Marente bereidt u zich voor op en leert u zo aangenaam mogelijk omgaan met het ouder worden.

Beter Slapen
Tijdens deze themabijeenkomst leert u hoe slapeloosheid kan ontstaan en wat bij u de oorzaak kan zijn. Ook leert u hoe u storende gedachten die de slaap beïnvloeden kunt loslaten. De verpleegkundige geeft informatie over slaap, slapeloosheid en de werking van slaapmiddelen. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen.
De themabijeenkomst Beter Slapen vindt plaats op woensdag 12 oktober van 19.30-21.30 uur in Van Wijckerslooth in Oegstgeest.

Vrouw en Overgang
Tijdens deze themabijeenkomst krijgt u informatie over de verschillende stadia van de overgang. Daarnaast vertelt de overgangsconsulente, aangesloten bij VVOC, hoe u om kunt gaan met de klachten die gepaard gaan met de hormonale veranderingen in uw lichaam. Ook ontdekt u de mooie kant van de overgang. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. De themabijeenkomst Vrouw en Overgang vindt plaats op woensdag 26 oktober van 20.00-22.00 uur in Van Wijckerslooth in Oegstgeest.

Langer Zelfstandig Thuis
Eenvoudige aanpassingen aan de woning en het gebruik van diverse hulpmiddelen kunnen ervoor zorgen dat u, of degene waarvoor u zorgt, langer zelfstandig en veilig thuis kan blijven wonen en zelf de dagelijkse handelingen kan uitvoeren. Tijden de bijeenkomst vertelt de ergotherapeut van Marente u meer over de mogelijkheden op het gebied van woningaanpassingen en hulpmiddelen, demonstreert zij diverse hulpmiddelen en laat zien welke aanpassingen de zelfredzaamheid vergroten en de kans op vallen verkleinen. Ook geeft zij informatie over mogelijke vergoedingen. De themabijeenkomst Langer Zelfstandig Thuis vindt plaats op donderdag 6 oktober van 19.30-21.30 uur in Bernardus in Sassenheim en dinsdag 15 november van 15.00-17.00 uur in Van Wijckerslooth in Oegstgeest.

Informatie en inschrijving
De themabijeenkomsten zijn gratis voor leden van Marente en kosten € 15,00 voor niet-leden. Niet-leden kunnen zich direct aanmelden voor het lidmaatschap en toch gratis deelnemen aan een themabijeenkomst. U betaalt pas contributie vanaf 2017.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, neemt u dan tijdens kantooruren contact op met de afdeling Ledenservice van Marente via 071 409 32 23 of stuur een e-mail naar ledenservice@marente.nl. Kijk voor meer informatie op www.marente.nl/cursussen.

Comments

comments

DELEN