Deze week hebben ongeveer 700 kinderen uit groep 8 in Katwijk voorlichting gehad over de Dode Hoek. De chauffeurs van Jongeneel Transport,  De Koninklijke Beuk en Janssen Flowerexport hebben de kinderen laten ervaren dat je op de plaats van de chauffeur niet alles kunt zien. Ook al zijn veel vrachtwagens voorzien van bijna 6 spiegels en een camera voor en achter, de chauffeur heeft maar één paar ogen.

De belangrijkste Vuist-regels die de kinderen meekregen waren: Blijf met je fiets altijd rechts en achter de vrachtwagen of bus. En, als je moet oversteken, zorg dan dat je altijd minstens 5 meter voor- of achter de bus staat.

VVN-Katwijk organiseert jaarlijks deze voorlichting in het gebouw van jongeren sociëteit SCUM. Het gebouw, de bus, de vrachtwagens én de inzet en kennis van de chauffeurs worden allemaal kosteloos ter beschikking gesteld. Dit alles omdat alle vrijwilligers van VVN en de beroepskrachten van de bedrijven overtuigd zijn van het belang van deze lessen. Deze vuistregels redden levens.

 

Comments

comments

DELEN