REGIO – Op donderdag 4 mei vinden in Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg herdenkingen plaats bij de oorlogsmonumenten. Hierbij wordt om 20.00 uur 2 minuten stilte in acht genomen. Vervolgens vinden de kransleggingen plaats. Iedereen is van harte welkom bij de herdenkingsbijeenkomsten en kransleggingen.

De officiële kranslegging vindt dit jaar plaats bij oorlogsmonument De Leeuw in Katwijk. Hierbij zijn onder andere burgemeester Koen en wethouder van der Bent aanwezig. Wethouder Knape is in Rijnsburg aanwezig en wethouder van der Spijk in Valkenburg.

Programma Katwijk
In Katwijk is er een stille tocht vanaf de ingang van het gemeentehuis aan de Koningin Julianalaan naar het oorlogsmonument De Leeuw naast het gemeentehuis aan de Zeeweg. De stoet vertrekt om ongeveer 19.45 uur.

Afsluitingen in Katwijk
Op 4 mei zijn tussen 19.45 en 20.30 uur de volgende wegen afgesloten:

Zeeweg vanaf de Meeuwenlaan tot aan de Koningin Julianalaan;
Willem de Zwijgerlaan ten noorden van de Nieuwe Duinweg.

Programma Rijnsburg
In Rijnsburg vindt, zoals voorgaande jaren, een stille tocht plaats van De Voorhof naar het monument naast het gemeenschapshuis De Burgt aan het Burgemeester Koomansplein. De Flora Brass verleent hierbij muzikale medewerking. Om 19.15 uur is er tijd voor een kopje koffie waarna men om 19.40 uur vertrekt.

Na de officiële plechtigheden is er een herdenkingsbijeenkomst in de Grote -of Laurentiuskerk. Hier houdt de heer G. Versmissen een overdenking. De heer Versmissen is werkzaam bij het Airborn museum en deskundige op het gebied van de Slag om Arnhem en de operatie Market Garden. Leerlingen van de Schakel en de Oranje Nassauschool nemen actief deel aan de bijeenkomst. Ds. Niemeijer sluit de bijeenkomst af met gebed.

Afsluitingen in Rijnsburg
Op 4 mei zijn tussen 18.30 en 20.30 uur de volgende wegen afgesloten:

De Kerkstraat vanaf de Hofstraat/Abdijlaan tot aan de Oude Vlietweg/Heerenweg.
Het Burgemeester Koomansplein.
Tijdens de genoemde tijd mogen geen auto’s geparkeerd zijn of worden in het afgesloten gebied. Iedereen wordt verzocht hier medewerking aan te verlenen.

Programma Valkenburg
In Valkenburg verzamelt men zich om 19.30 uur bij het Dorpshuis en loopt men in stille tocht om ongeveer 19.45 uur achter om de Hervormde Kerk aan het Castellumplein naar de erebegraafplaats. Bij de kranslegging wordt medewerking verleend door Valkenburg’s Harmonie en een detachement van de Natres.

Afsluitingen in Valkenburg
Op 4 mei zijn tussen 19.00 en 20.30 uur de volgende wegen afgesloten:

Kruising Hoofdstraat/Broekweg;
kruising Marinus Poststraat/Broekweg;
kruising Middenweg/Marktveld;
kruising Burgemeester Lotsystraat/Marktveld;
op het Dorpshuisplein.

Comments

comments

DELEN