Door mee te doen aan de burgerschouw kunt u meedenken over wat goed is en wat kan worden verbeterd in uw eigen wijk.

U geeft samen met andere bewoners cijfers over bijvoorbeeld de stoep, de lantaarnpalen of hoe netjes het is in de wijk. De jaarlijkse actie wordt voor de zevende keer gehouden tussen 14 september en 1 oktober.

Wat levert het bewoners op?
Een medewerker van de gemeente Katwijk gaat tijdens de wijkschouw mee met de bewoners om de resultaten vast te leggen. In november overleggen de deelnemers daarover met de wijkbeheerder en de wijkregisseur. Wat moet volgend jaar extra aandacht krijgen in het beheer en onderhoud van de buurt?

Meedoen?
Meedoen kost ongeveer 3 uur, waarin 6 tot 8 plekken in een buurt worden bekeken. Een groepje bewoners beoordeelt elke plek op 25 onderdelen, zoals zwerfafval, hondenpoep, straatmeubilair en het groenonderhoud. U kunt als bewoners zelf aangeven welke plekken u wilt bezoeken. Ook over de precieze datum en tijdstip wordt overlegd.

Wilt u meedoen aan de burgerschouw of wilt u meer informatie? Dan kunt u mailen of bellen met Els Meijer van de gemeente Katwijk: e.c.meijer@katwijk.nl, tel. (071) 406 5105.