Elke (maatschappelijke) organisatie kent het: klussen en activiteiten waar de mankracht voor ontbreekt. Het opknappen van een gebouw, repareren van speelgoed, lenteklaar maken van een moestuin of een lunch organiseren voor eenzame buurtbewoners.

Voor dat soort klussen organiseert het Oranje Fonds ook in 2017 weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Doet u ook (weer) mee op 10 en 11 maart? Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2017 voor de dertiende keer. In 2016 zijn er ruim 9000 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen.

NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Ieder jaar zijn zo’n 350.000 Nederlanders bereid hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Hieruit blijkt dat Nederland een land is van vrijwilligers en daar mogen we met z’n allen trots op zijn. Het Oranje Fonds heeft in totaal 2 miljoen euro beschikbaar als bijdrage voor materialen, entreebewijzen en catering. U kunt tot 31 januari maximaal 400 euro per locatie aanvragen. Op www.nldoet.nl leest u de voorwaarden.

De eerste klussen in onze gemeente staan al op NLdoet. Daar kunnen er nog veel meer bij. In Katwijk is de animo voor NLdoet altijd groot. Vrijwilligers doen graag mee en organisaties hebben voldoende klussen. Laten we er met elkaar weer een grote vrijwilligersactie van maken.

Hulp nodig met het aanmelden van een klus of met het zoeken van een NL Doet klus? Neem contact op met de medewerkers van Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt. Zij helpen graag mee. Elke woensdagmiddag van 13.00 – 16.00 uur zijn zij te vinden in de Bibliotheek Hoornes-Rijnsoever in Katwijk of neem contact op via mail vip@welzijnskwartier.nl of telefoon 071-4033323 om een afspraak te maken.

Comments

comments

DELEN