Een bijzonder arrangement wordt u deze zomermaanden aangeboden. Deelnemers stappen in de sfeer van vroeger en worden meegenomen op een reis door de tijd. Zij beleven onvergetelijke momenten van herkenning en verbazing nu drie culturele topattracties uit Katwijk hun krachten gebundeld hebben om de deelnemers een bijzondere dag te bezorgen. Een ideaal uitje en een aanrader voor het hele gezin.

Van 11 juli t/m 22 augustus 2017 wordt wekelijks op de dinsdagen tijdens de toeristenmarkt om 10.30 uur begonnen met een ontvangst met koffie en Katwijkse knip. Dit gebeurt in het Katwijks Museum aan de Voorstraat. In dit historische pand wordt u, na de koffie, rondgeleid langs de bijzondere collectie schilderijen van Nederlandse en buitenlandse schilders en de fraaie collectie lokale en streekgebonden bezienswaardigheden. De huidige tentoonstelling (vanaf 4 juli): ‘Tastbaar Verleden, een collectie op reis’ zal u verbazen en ontroeren!

Daarna wandelen de deelnemers om 12.30 uur met hun begeleider naar de Prins Hendrikkade waar het historische motorschip ‘Wilhelmina’, met kapitein IJs Plug, al op hen wacht. Dit schip is een zgn. ‘Katwijker’, die gebouwd in 1915, voornamelijk gebruikt werd voor het vervoer ten behoeve van de haringvisserij. Om 12.45 uur vertrekt het schip over de Rijn naar Valkenburg waar het schip omstreeks 13.30 uur afmeert nabij het Nationaal Smalspoormuseum. Tijdens deze tocht kan een zgn. schipperslunch genuttigd worden
à € 3.50.

In dit museum wordt een film over het smalspoor bekeken. Verder is er een bezoek aan de motorlocomotieven-loods en maakt de deelnemer kennis met een plattelands spoorwegbedrijf uit de vorige eeuw. Het bezoek is natuurlijk niet compleet zonder een treinrit langs het Valkenburgse Meer.

Om 15.45 uur vertrekt de ‘Wilhelmina’ weer richting Katwijk waar het schip rond 16.30 uur  afmeert in het Prins Hendrikkanaal. De deelnemers kunnen dan nog genieten van de gezellige sfeer in het dorp tijdens de toeristenmarkt.

Deelnemers voor dit arrangement kunnen zich opgeven bij het Katwijks Museum, Voorstraat 46, telefoon: (071)4013047 of bij IJs Plug 06-53239486. De kosten voor dit arrangement bedragen € 22.00 p.p. Museumkaarthouders en kinderen tot 12 jaar betalen € 17.00.

I.v.m. beperkte scheepsruimte en stookkosten: minimaal 6, maximaal 18 deelnemers!

Hierbij geldt: Vol is Vol!

Comments

comments

DELEN