Katwijk- Drones zijn hot en de ontwikkeling ervan staat niet stil. Volgens onderzoek van Ecorys in opdracht van Libéma blijkt dat de Unmanned Valley op voormalig marinevliegkamp Valkenburg 2300 banen kan opleveren. Ook de gemeente Katwijk heeft opdracht gegeven voor een onderzoek. De resultaten daarvan zullen op een later tijdstip bekend gemaakt worden.

Het voormalig marinevliegkamp Valkenburg is aangewezen als beoogde locatie voor een kenniscentrum voor de ontwikkeling van drones. Het vliegveld ligt centraal in de regio en is omgeven door wetenschappelijke instituten zoals ESTEC, Universiteit Leiden, TU Delft en TNO. Ook andere vestigingsvoorwaarden zoals start- en landingsbanen en een hoogopgeleide beroepsbevolking in de regio zijn aanwezig.

In de radio uitzending van RTVmagazine spraken wij met Jaap Haasnoot van Kies Katwijk over de ontwikkeling van drones op voormalig Marinevliegkamp Valkenburg, de effecten op de economie en een mogelijke uitwerking op het toerisme. Hieronder het volledige interview.

 

Comments

comments

DELEN