Zaterdag is de vrijwillige bemanning van KNRM Katwijk tweemaal in actie gekomen voor een object in zee en voor assistentie in de duinen.

Tijdens de fietsstrandrace die zaterdag op het strand gereden werd, stond de bemanning van het kust hulpverleningsvoertuig stand-by voor eventuele uitvallers en om eventueel gewonde deelnemers te helpen.

Leeg waadpak
Tijdens deze race zag de bemanning een object in zee drijven en konden niet goed zien wat het object was. Hierop hebben ze de bemanning in het boothuis in kennis gesteld en werd de reddingboot ‘Edith Grondel’ gereed gemaakt voor lancering. Na lancering van de reddingboot werd koers gezet naar de Zuidkant van de Boulevard waar het object in zee gezien was. Eenmaal ter plaatse troffen de bemanningsleden een leeg waadpak aan in zee en trokken deze aan boord. Het waadpak is vervolgens meegenomen naar het boothuis.

Wandeltocht
In de middag werden de vrijwilligers van het kust hulpverleningsvoertuig gealarmeerd door het Kustwachtcentrum om assistentie te verlenen in de Noordduinen. Tijdens een wandeltocht was een van de deelnemers t.h.v. afrit B uitgevallen en kon niet meer zelfstandig terug keren. Hierop is de deelnemer samen met twee medelopers terug gebracht naar hun startpositie.

Met deze twee acties komt het totaal aantal meldingen voor station Katwijk dit jaar op 41.

Foto: KNRM pikt een leeg waadpak op