Vanaf maandag 15 februari is er weer een nieuwe aflevering van ‘Onder Vuur’.

In het Spinozahuisje in Rijnsburg ontvangt Carolien van Egmond dit maal dominee Dirk van Duijvenbode.

Geboren in Katwijk ging hij na de middelbare school theologie studeren in Leiden. Nadat hij was afgestudeerd was hij predikant in o.a. Nieuwendijk, Strijen, Urk en ’s Gravenzande.
In zijn periode in ’s Gravenzande kwam er in zijn persoonlijk leven een radicale doorbraak na jaren strijd, aanvechting en bidden. In 2011 was het jaar van zijn coming out als homoseksueel. Ds. Van Duijvenbode, destijds getrouwd en vader van vijf kinderen, wilde geen dubbelleven meer leiden. Hij vertrok uit ’s Gravenzande en is tot heden als predikant verbonden aan de Protestante gemeente Monster.

Carolien praat met hem onder andere over de strijd die hij met zich zelf leverde door jarenlang dit ‘geheim’ met zich mee te dragen en de invloed die dit had op zijn ambt als predikant.

‘Onder Vuur’ is vanaf 15 februari iedere avond te zien om 21.00 uur.
In de week van 22 februari om 10.30 uur en 16.30 uur via RTV Katwijk.
Te ontvangen via Ziggo en KPN.

Comments

comments

DELEN

5 REACTIES

 1. Ik snap niet dat reageerder ds. Stam iets meent te moeten beweren over dat Katwijkers diep geraakt zouden zijn. Hij maakt denkfout. Het gaat hier om de gevoelens van ds. Duijvenbode en niet om ander mans gevoelens. Nergens schaadt Van Duijvenbode naar mijn overtuiging anderen. Ik heb uitzending gezien en uit niets blijkt dat een Katwijker geraakt zou moeten zijn en als dat al zo is vraag ik me af waardoor ze geraakt zouden moeten zijn. De enige Katwijker die echt geraakt kan zijn, is ds. Van Duijvenbode zelf. Hij heeft veel meegemaakt. Ik vond het een erg integer interview en ik vond het boeiend om meer te weten te komen over mijn mede bewoner van Monster, Westland.

 2. Wat een “opmerkelijke” opmerking van ds. P.J. Stam….
  nee, sterker nog… wat een verdrietige opmerking.
  Is Stam ergens bang voor, heeft hij iets te vrezen? Waarom zou zijn naam genoemd moeten worden.
  Bizar, deze opmerking…. met “allerlei” verborgen boodschappen.

  De uitzending was integer en oprecht!

 3. De preken van Ds. P.J. Stam, wijlen ds. H. Visser en andere katwijkse predikanten zijn mij tot rijke troost geweest, met name in de moeilijkste en eenzaamste perioden in mijn leven. Ik zal de Heere mijn leven lang dankbaar blijven voor mijn katwijkse bevindelijke opvoeding. En dat er genade is voor de grootste der zondaren. Zo is het mij geleerd. Dat wil ik preken. Daarop kan ik leven en in vrede sterven.
  Dirk van Duijvenbode VDM

 4. Geliefden,

  Hier ben ik niet blij mee. Dit raakt zeer veel Katwijkers diep. Met name uit zijn voormalige vriendenkring.
  Het zij zo.
  Wel spreek ik de nadrukkelijke wens uit dat mijn naam niet genoemd wordt in deze uitzending.

  Bij voorbaat hartelijke dank en met hartelijke groet.

Comments are closed.