KATWIJK – In de zuidduinen van Katwijk start zaterdag 21 oktober om 10.30 het Running Center Katwijk Duinloopcircuit. Dit door atletiekvereniging Rijnsoever georganiseerde evenement is een jaarlijks terugkerende gebeuren, waarbij de deelnemers over een parcours door de Katwijkse duinen worden geleid.

Zeker bij deze eerste loop uit de serie kan men genieten van de natuur in fraaie herfstkleuren en zal men naar het zich laat aanzien onder fraaie weersomstandigheden van start gaan. Reden genoeg dus om komende zaterdag naar sportpark “Zee en Duin” aan de Sportlaan te komen.

Het circuit bestaat uit een vijftal lopen, waarvan er vier worden gelopen in het duingebied aan de zuidzijde van Katwijk. De derde loop uit de serie, de Sint-Nicolaasloop, vindt plaats in de Pan van Persijn, beter bekend als het Panbos, waarbij we ons op de laatste dag van  november zeker weer mogen verheugen over de aanwezigheid van de Goedheiligman met enkele van zijn Pieten. Alle lopen starten om 10.30. Deze Sint-Nicolaasloop vindt plaats op zaterdag 2 december.

De overige duinlopen vinden plaats op zaterdag 11 november, zaterdag 13 januari en zaterdag 3 februari. De te lopen afstanden zijn 2 kilometer (jeugd t/m 12 jaar), 5 kilometer en 10 kilometer. Inschrijven kan wat betreft de vier duinlopen op de dag zelf vanaf 9.30 in de kantine van tennisvereniging “Zee en Duin”.

Comments

comments

DELEN