Wat zou jij doen met een onbebouwd terrein dat de komende 5 tot 10 jaar niet wordt gebruikt? In Duinvallei is letterlijk ruimte voor jouw initiatief. Een unieke kans om jouw droom waar te maken. Duinvallei zoekt enthousiaste inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen. Wie ziet kansen voor tijdelijk gebruik van Duinvallei? Wie wil die kansen oppakken en realiseren? Ga naar www.initiatiefduinvallei.nl. Daar staat ook het inschrijfformulier. Vul het in en zorg ervoor dat het uiterlijk op 31 januari 2017 binnen is.

Grijp nu je kans
Wethouder Klaas Jan van der Bent is ook enthousiast over Duinvallei: “Alle innovatieve, duurzame en creatieve ideeën zijn welkom. Maak met jouw idee een gebied dat al 10 jaar onbebouwd ligt, een stukje mooier. Een unieke kans. Ben je bereid om je voor de duur van jouw idee in te spannen, en dat kan van 1 tot 10 jaar zijn, dan zou ik zeggen: grijp nu je kans”.

Kwaliteitsteam
Om ervoor te zorgen dat alle ideeën voldoen aan de voorwaarden, beoordeelt een kwaliteitsteam alle inzendingen. De voorwaarden voor de ideeën zijn:
• Draagt bij aan een aantrekkelijk gebied
• Draagt bij aan een functioneel divers aanbod
• Is duurzaam
• Is innovatief
• Levert een bijdrage aan Katwijk
• Toont maatschappelijke betrokkenheid
• Biedt mogelijkheden voor samenwerking met andere initiatiefnemers
• Creëert een publieke voorziening
• Creëert werkgelegenheid.
Het kwaliteitsteam selecteert de ideeën die aan alle voorwaarden voldoen en adviseert het college van B&W hierover. Het college neemt dit advies in principe over. Ervan uitgaande dat de afweging zorgvuldig gebeurt en op zoveel mogelijk draagvlak kan rekenen.

Kosten
De gemeente stelt het terrein beschikbaar. Hier hoeft niets aan verdiend te worden. De gemeente wil liever geen kosten maken. De initiatiefnemers bepalen samen of en welke investeringen nodig zijn voor het uitvoeren van de ingediende ideeën. Zij zullen zelf moeten zorgen voor de financiering van bijvoorbeeld: het aanleggen van groen, paden, verlichting of internet.

Dien je initiatief in
Ga naar de website www.initiatiefduinvallei.nl en vul het inschrijfformulier in. Je kunt het indienen t/m 31 januari. Zoek je nog anderen om samen een idee uit te werken? Plaats dan een oproep op onze Facebookpagina initiatiefduinvallei. Of bezoek het ‘Event in de tent’.

‘Event in de tent’ op zaterdag 26 november van 13.00 – 15.00 uur
Op het terrein van Duinvallei staat op 26 november een tent. Heb je een idee? Loop je rond met een initiatief? Dan kun je in de tent je idee uitwerken op de tekentafel. Ook kun je andere voorbeelden bekijken. Je kunt hier ook een oproep plaatsen op het prikbord. Op de plattegrond kun je aangeven op welke plek jouw idee het beste tot zijn recht komt. Er zijn inspirators aanwezig om mee van gedachten te wisselen. Kinderen zijn ook welkom, dus kom gezellig samen. Wie weet hebben de kinderen ook wel hele goede ideeën!

Comments

comments

DELEN