Er is al enige tijd commotie in en rond de Bries, waar stichting De Brug een huis gehuurd van Dunavie, waar ex-verslaafden kunnen wonen zodat zij hun weg naar de maatschappij weer terugvinden.

Maar de bewoners van de wijk zijn op z’n zachtst gezegd ontevreden met de gang van zaken. Zo werd twee weken geleden het bewuste huis onder water gezet, met een tuinslang door de brievenbus. Cees Oostindie van Stichting Huurdersbelangen De Duinstreek reageert: “De commotie bestaat eruit dat Dunavie een woning verhuurt zonder de omwonenden daarvan in kennis te stellen, laat staan de Stichting Huurdersbelangen. Dit is al vaker gebeurd, het is een soort overvaltactiek van Dunavie. Ze lijken te denken: ‘Het zijn mijn woningen, ik doe ermee wat ik wil’.”

“Als we een aanvraag krijgen van een partner voor een woning, wegen we altijd alle belangen tegen elkaar af”, zegt Christa Uithol, manager woondiensten bij Dunavie, tegen RTV Katwijk. “In dit geval zijn we ook in gesprek met De Brug gegaan; hoe gaan we de communicatie doen, wat is daarin verstandig? Je wilt zo’n groep bewoners ook een eerlijke kans geven. maar dat hebben we in deze situatie verkeerd ingeschat.”

“De omwonenden weten ook helemaal niet wat er op ze afkomt”, zegt Oostindie. “Het kunnen allerlei soorten verslaafden zijn, maar niemand weet het exact. En dat maakt dat je een vuurtje krijgt dat heel hard gaat branden. Het had beter geweest als Dunavie eerst naar ons, naar de bewonerscommissie was toegekomen. Dan hadden we de mensen bij elkaar geroepen en had erover gesproken kunnen worden. Tijdens de informatieavond kwam dat heel duidelijk naar voren.”

“We moeten beter nadenken wie we in de communicatie mee moeten nemen in de toekomst”, zegt Christa Uithol. “Het kan gezien worden als arrogant om, ondanks onze goede bedoelingen, niet te luisteren naar omwonenden. Dat hebben we nu tegen ons. We willen dus alsnog dat gesprek aangaan.”

Kijk hieronder naar het hele interview:

Comments

comments

DELEN