Het is al een tijdje een onderwerp waarbij de gemoederen hoog oplopen: het parkeerbeleid op zondag. Momenteel is het zo dat er geen parkeergeld wordt geheven op zondag en dat er geen sprake is van controle bij eventuele foutparkeerders. Dit moet naar onze mening veranderen.

De gemeente loopt jaarlijks veel geld mis doordat er op zondag gratis geparkeerd kan worden. Dit geld zou voor goede doeleinden gebruikt kunnen worden, hierbij kan worden gedacht aan het verlagen van het algemene parkeertarief. Eerder is dit tarief nota bene al verhoogd doordat er tekorten waren op de parkeerinkomsten. Door ook een tarief te rekenen op zondag kan misschien de algemene prijs omlaag, daardoor is dit uiteindelijk beter voor de gehele gemeente.

Daarnaast heeft de gemeente een zorgplicht te vervullen die gedurende de hele week uitgevoerd moet worden. Er zijn regelmatig geluiden van mensen die last hebben van foutparkeerders op de zondag en het is de plicht van de gemeente om daar gehoor aan te geven. Iedere burger betaalt belasting en mag daar natuurlijk ook het een en ander voor terugverwachten. Het is apart dat regels dienen te worden gehandhaafd, behalve op zondag. Ook op zondag moet er GOA’s actief zijn.

Er moet sprake zijn van een consequent parkeerbeleid en daarom zien wij het niet zitten om bijvoorbeeld pas vanaf 12 uur betaald parkeren in te voeren. Hierbij worden ook bepaalde mensen bevoordeeld, waarom niet het principe van gelijke monniken, gelijke kappen? De g

Comments

comments

DELEN